Gürpınar’da çalışmalar devam ediyor

Sezonun bitimine az bir süre kala Gürpınar Belediyesi mahallelerdeki çalışmalarını hızlandırdı. Çalışmaları denetleyen Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız 30 Mart 2014 seçimlerinin Gürpınar için bir milat olduğunu belirtti.

VAN 28.09.2016 18:04:32 0
Gürpınar’da çalışmalar devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Erkaldı, Işıkpınar, Öveçli ve Karakoç mahallelerinde sürmekte olan çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız, ilçeye ve ilçe sakinlerine hizmet etmenin boyunlarının borcu olduğunu söyledi.

    Mahalle içlerinin düzenlenerek kilitli parke taşları ile döşenmesi sonucunda mahallelerin temiz bir görünüme kavuştuğunu söyleyen Yıldız, “Geçen yıl ve bu yıl toplamda 36 mahallemizin içini düzenleyerek, kilitli parke taşları ile kaplayacağız. Bu yıl daha tamamlanmayan bazı mahallelerimiz var. 36 mahallemizin içinin düzenlenmesi ile birlikte ilçemiz sınırları içerisinde bulunan mahallelerimizin yarısına yakınının içi düzenlemiş, mahalle yollarını, mahalle meydanını, taziye ve cami önlerini kilitli parke taşları ile döşemiş olacağız. Geriye kalan zamanımızda da diğer mahallelerimizin iç düzenlemesini yapacağız” dedi.

     Eş Başkan Zeki Yıldız: Mahalleler eski, hizmet yeni...

    Öveçli Mahallesinde çalışmaların geneline ilişkin bir değerlendirmede bulunan Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız, bulundukları mahallenin eski bir tarihe sahip olduğunu, beylikler döneminden kaldığını, ilçede bulunan hemen hemen tüm mahallelerin kadim bir tarihe sahip olduğunu hatırlatarak, “maalesef ilçede yürütülen hizmet bu tarihe denk düşmüyor. Mahalleler eski olmasına rağmen hizmet ile yeni yeni tanışıyorlar. İlçemizin her köşesinde bulunan ilçe sakinlerimizin daha iyi koşullarda yaşayabilmesi için biz de belediye olarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yapmaya çalıştıklarımız ise salt yol yapmaktan ibaret değil. Bunun içerisinde parklar da var, kültür merkezleri de var, gençlere ilişkin, tarımın geliştirilmesi planlarımız da var. İnşallah bu planlamalarımızı hayata geçireceğiz. Biz bu mahallemizde şimdilik kilitli parke taşları döşenmesi ile başladık. Çünkü şuan için buranın en temel sorunu, yağmur ile birlikte çamurun oluşması, rüzgar ile birlikte ortalığın toz bulutu kaplamasıdır. Kilitli parke taşları ile birlikte bu sorunumuzu ortadan kaldırmış olacağız. Yürütmüş olduğumuz tüm çalışmalarımız ilçemize hayırlı olsun” dedi.