Gürpınar'da kırsal mahallelerde çalışmalar devam ediyor

Gürpınar Belediyesi tarafından kapsamlı olarak başlatılan kilitli parke taşı çalışmaları tüm yoğunluğu ile devam ediyor. Bu güne kadar pek bir hizmet alamayan Paçan (Topsakal), belediye tarafından program kapsamına alınarak köy için

GÜRPINAR 5.10.2015 17:21:33 0
Gürpınar
Tarih: 01.01.0001 00:00
Çalışmalarına aralıksız devam eden Gürpınar Belediyesi, sezonun bitimine az bir zaman kala çalışmalarını hızlandırdı.
Paçan (Topsakal) mahallesi muhtarı Bobil Çapkın, yıllardır köylerine hiç bir çalışmanın yapılmadığını belirterek, "Sadece köyümüze yalandan gelip uğrayıp giderlerdi. Ama mahalle olduktan sonra belediye görevlileri hep yanımızda oldu. Köyümüze sel vurdu, ilk yanımıza gelen, bizi soran belediye oldu. Bir sorunumuz oldu mu, belediye sorunu halletmenin çabası içine giriyor. Gürpınar Belediyesi köyümüze yaptığı menfez ve stabilize çalışmalarından sonra şimdide köyümüze kilitli parke taşı ve atık sular için kanal yapacak" dedi.
Köyün içinde geçen atık suların çevre ve halk sağlığına zarar verdiğini de belirten Çapkın, "özellikle de çocuklarımızın sağlığına zarar veriyordu. Bir de köyümüzün ortasından geçtiği için görüntü kirliliği de oluşturuyordu. Artık çocuklarımız, köylülerimiz pis suların, çamurun içinde gidip gelmeye mecbur kalmayacak. Ben buradan belediye eş başkanlarımıza ve tüm belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Belediyenin ilçenin geneline yönelik çalışmaları aralıksız deva ederken, ilçe tarihinde ilk kez kırsal kesimdeki yerleşim yerleri bu denli derli toplu ve planlı bir çalışma ile karşı karşıya kalıyor. Belediyeden yapılan açıklamalarda, önümüzdeki yıllarda bu çalışmalarının artarak devam edeceği bilgisini verdi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi