Gündüz yanan aydınlatma lambalarına tepki

Vanlılar, Van- Erciş Karayolu boyunca aydınlatma lambalarının gündüz yanmasına tepki gösterdi.

VAN 21.07.2014 12:27:04 0
Gündüz yanan aydınlatma lambalarına tepki
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bardakçı Mahallesi sakinleri, sık sık meydana gelen elektrik kesintilerine rağmen Van- Erciş Karayolu boyunca aydınlatma lambalarının gündüz saatlerinde yanmasına tepki gösterdi.

Bardakçı Mahallesi’nde Van- Erciş karayolu üzerinde gece yanması gereken sokak lambaları gündüz saatlerinde de yanmaya devam ediyor. Van- Erciş karayolu üzerinde zaman zaman göze çarpan bu durum vatandaşların tepkisini çekiyor.

Van-Erciş Karayolu Bardakçı TOKİ civarında gündüz saatlerinde sokak aydınlatma lambalarının açık bırakılması bölge vatandaşını şaşırttı. Vatandaşlar gündüz saatlerinde yanan sokak aydınlatma direklerinin faturasının kime kesileceğini merak ettiklerini söylediler.

Duruma tepki gösteren Bardakçı Mahallesi sakinleri, Van’da birçok mahallede aydınlatma lambalarının olmadığını belirterek, “Van’da birçok mahallede aydınlatma direği yok. Aydınlatma direği olan bazı mahallelerde ise lambalar yanmıyor. Fakat bizim mahallemizde hemen hemen her gün sokak aydınlatma lamları gündüz saatlerinde yanıyor. VEDAŞ’ın buna duyarsız kalmaması gerekiyor. Bu sorunun biran önce çözülmesi gerekiyor. Son günlerde doğru düzgün elektrik alamıyoruz. Elektriklerimizi sık sık kesen VEDAŞ’ın aydınlatma direklerine el atması gerekiyor. Aydınlatma lambaları boş yere yanmamalı, enerji bu kadar kolay harcanmamalı, bunun vebalini kimse veremez. Bu sokak lambalarının faturasının kime kesileceğini merak ediyoruz.” diyerek duruma tepki gösterdi.

Van- Erciş karayolunda geçen sürücüler ise duruma tepki göstererek, “Gece aydınlatmasının yetersiz olduğu Van’da gündüz saatlerinde sokak lambalarının açık olması açıklanabilir bir durum değil. Gece dışarı çıkmaktan çekinen insanlar varken sokak aydınlatmalarının bu saatte çalışmaması gerekir.” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Hacı Yılmaz