Güler'den, KOSGEB destekleri yorumu

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Van Şube Başkanı Süleyman Güler, KOSGEB destekleri için yapılan çağrıların Türkiye geneline göre değil, bölgeye göre olması gerektiğini belirterek, “KOSGEB destek çağrısına çık

VAN 6.12.2017 11:03:31 0
Güler
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

KOSGEB önemli destekler sunuyor. Ekonomiye önemli katkı sağlayan ve özellikle KOBİ'ler için büyük önem taşıyan KOSGEB kredilerine ilişkin görüşlerini açıklayan TÜMSİAD Van Şube Başkanı Süleyman Güler, bu desteklerin bölgesel olması durumunda daha da önem kazanacağına işaret etti. 

 

“KOSGEB DESTEKLERİ BÖLGESEL OLMALI”
Gazetemize konuşan TÜMSİAD Van Şube Başkanı Süleyman Güler, KOSGEB destek çağrılarına dikkat çekerek, “KOSGEB destek çağrısına çıkınca Türkiye genelinde kriterler göz önüne alınıyor. Bölge olarak biz bu noktada dezavantajlı durumdayız. Dolayısıyla böyle bir kriter baz alındığında, işte, Kocaeli, İzmir ya da İstanbul ile yarışmamız da, gerek sermaye gerek eleman konusunda çok mümkün olmuyor” dedi.
  

AR-GE’NİN BÖLGE  İÇİN ANLAMI
Pazar için yapılan Ar-Ge’ye de değinen Güler, şunları söyledi:
“Şimdi yatırımla ilgili mesela Ar-Ge yapılıyor, aslında ben bölgede Ar-Ge yapılması taraftarı değilim. ‘Neden?’ diyeceksiniz. Şöyle; çünkü belli bir seviyeye gelip Ar-Ge yaptığınız zaman buradaki pazar payının çok düşük olduğunu ama batıdaki pazar payının da çok yüksek olduğunu görüp batıya gidiyorlar ve buradan batıya göç veriyoruz. Dolayısıyla firmalarımızın öncelikle hem üretim, hem de pazarlama ve kurumsallaşma altyapısının daha çok olgunlaşması lazım. Bunları yaptığımızda o zaman Ar-Ge’nin bölge için bir anlamı olacaktır.”
 

"PAZAR GÖZETİLMELİ"
İyi bir ekonomik kalkınma için paketlerin de bölgesel olarak açıklanması ve üretilebilir ürünlere yönlendirmenin yapılması gerektiğinin altını çizen Güler, bu konudaki görüşlerini de şöyle dile getirdi:
“Bir de paketler açıklanınca bölgesel yapıldığı zaman da, bölgede üretilebilecek ve pazarı olabilecek ürünlere yönlendirilmesi daha anlamlı olacaktır. Ülkemiz şu anda teknoloji alanında bir şeyler yapmaya çalışıyor, ama bölge olarak biz buna henüz çok hazır değiliz. Altyapımız yok. Bu altyapının, pazarlamanın oluşması lazım, kurumlaşmanın olması lazım ki insanlar Ar-Ge yaptığı zaman fayda getirebilsin.” 
Güler, KOSGEB, Ar-Ge ve ürün pazarına ilişkin görüşlerini, bakanlık yetkilileri ile de paylaştığını sözlerine ekledi.
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: