Güler, turizm Fuarının çok renkli geçeceğini söyledi

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Van Turizm ve Seyahat Fuarı’nın bu yıl renkli geçeceğini belirterek, “İlk gün, en güzel Van kedisi yarışması olacak; ikinci gün Anadolu Ateşi gösteri yapacak; üçüncü

VAN 7.09.2017 11:12:11 0
Güler, turizm Fuarının çok renkli geçeceğini söyledi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van Turizm ve Seyahat Fuarı’nın 8’incisi, 28 Eylül-1 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacak. Aynı tarihler arasında “1. Van Uluslar Arası Turizm Araştırmaları Kongresi” de gerçekleştirilecek.

 

“ÖNEMLİ BİR KATILIM OLACAK”
Fuar çalışmalarıyla ilgili gazetemize bilgi veren Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, fuarla ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.
Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı’nı davet ettiklerini ve açılışı bakanın yapmasını beklediklerini de belirten Güler, “Bize, katılacaklarını beyan ettiler, tabi bir aksilik çıkarsa bilemeyiz, ama açılışa katılmasını bekliyoruz. Onun dışında il dışından 400 katılımcı bekliyoruz. 50 ilin kültür müdürleri ile 81 ilden temsilciler fuarımıza katılacak. Yurt dışından da İran, Irak, Gürcistan ve Ermenistan’dan konuklarımız olacak. Ayrıca fuara 100 bin ziyaretçi bekliyoruz” dedi.

 

RENKLİ ETKİNLİKLER
Fuarın bu yıl önceki yıllardan daha renkli geçeceğini ifade eden Güler, “Mesela ilk gün, en güzel Van kedisi yarışması olacak; ikinci gün Anadolu Ateşi gösteri yapacak; üçüncü gün de Van Balığı Festivali düzenlenecek, gelen misafirlerimize her tür balık yemeğini ikram edeceğiz. Ve bu gibi farklı etkinliklerle bu yılki fuarımız çok renkli geçecek. Herkesi fuarımıza davet ediyoruz, herkes fuara sahip çıksın istiyoruz” diye konuştu.

 

“AMAÇ VAN’I GÜNDEME TAŞIMAK”
28 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında, aynı zamanda ilk kez, “Van Uluslar Arası Turizm Araştırmaları Kongresi” de düzenleyeceklerini belirten Güler, “Bunu da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile birlikte düzenliyoruz. O gün Van’ın ve bölgenin turizmi konuşulacak. İçerden ve dışarıdan önemli akademisyenler gelecektir. Bunu ilk kez yapıyoruz. Temel amacımız Van’ı gündeme taşımaktır, Van’ın bir turizm ve ekonomi kenti olduğunu göstermektir” ifadelerini kullandı.

 

SENEYE ULUSLARARASI OLACAK
8 yıldır gerçekleştirdikleri turizm fuarını, kapsam olarak genişletmek istediklerini ve ona göre bir çaba içinde olacaklarını söyleyen Güler, bir diğer amaçlarının da gelecek yıl fuarı uluslararası düzeyde yapmak olduğunu kaydetti.
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: