Gülaçar: Gönüllere dokunacağız!

Ak Parti Van Milletvekili ve Ak Parti MKYK Üyesi Osman Nuri Gülaçar, kentteki gazetecilerle bir araya geldi. Yerel seçimler öncesi her alanda çalışma yürüteceklerini söyleyen Gülaçar, özellikle bu seçimlerde gönüllere dokunacaklarını di

VAN 15.09.2018 10:11:59 0
Gülaçar: Gönüllere dokunacağız!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ak Parti MKYK Üyesi ve Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, İskele Öğretmenevi'nde gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Basının kendilerinin sesi ve soluğu olduğunu belirten Ak Parti Milletvekili Gülaçar, "Van'da hizmet veren basınımız olarak aslında siyasetçinin sesi soluğu oluyorsunuz. Bizim adımıza çok önemli bir şey yapıyorsunuz. Ben bundan dolayı basınımızla böyle sohbetler kuracağım. Hem fikir alışverişi konusunda hem de yaptıklarımızı paylaşmayı da arzu ediyorum" dedi.

 


         "2014'TE BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİK"
2014 yerel seçimlerinde Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu ve o dönem FETÖ'ye rağmen büyük başarı elde ettiklerini söyleyen Gülaçar, "Malum arkadaşlar ben 2014'te Cumhurbaşkanımızın davetiyle Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olarak başladım. O süreçte bütün olumsuzluklara rağmen Van tarihinin en büyük en yüksek oyunu alarak Van tarihine geçmiş sayılırız. %43'e yakın bir oy oranı aldık. Aynı zamanda çözüm süreciydi ve dolayısıyla PKK bizi sahada çalıştırtmıyordu. Evimize bombalar atılıyordu. Maraş caddesinde İpekyolu ilçe teşkilatımıza yakın bir yerde taşlamalara uğradık. Süreç bizim açımızdan çok olumsuzdu. Diğer bir kötü tarafı ise FETÖ'ydü. FETÖ devletin bütün kılcal damarlarına sızmış durumdaydı. Onlara rağmen seçim kazanmak adeta imkansızdı. Bu halka samimi gittiğinizde, dürüst gittiğinizde bu halk sizi sahipleniyor. Belediyecilik anlamında bizim bir tecrübemiz yok. Ama uzmanlarıyla oturduk konuştuk. Van tarihini çok farklı bir noktaya götürebilecek projelerle iyi bir süreç yaşadık" dedi.

 


        "7 HAZİRAN'DA ADAYLIK NASİP OLMADI"
 7 Haziran seçimlerinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra aday adaylığını açıkladığını, ama kendisine adaylık verilmediğini belirten Gülaçar,  "O süreçte nasip olmadı. Sonra biz 1 Kasım'da kendimiz bilerek aday olmadık. Malum listeler hazırlanıyordu, işte listelerin hazırlandığı o gün yani 1 gün sonra listeler YSK'ya verilecekti . O süreçte beni yine külliyeden arayıp niye aday olmadığımı sordular. Ben de biraz kırgın olduğumu, 7 Hazirandan hareketle bu işe girmediğimi belirtince üzüldüler. Bu seçimde de son 3 gün içerisinde evrakları tamamlamış oldum. Mülakata gittim. Bizim mülakatlar çok fazlaca kalabalık olur. 7 bin müracaatımız vardı. Benim müracaatımın olduğu akşam gece saat 8'de size sıra gelir dediler. Saat 12'de mülakat sırası geldi. Mülakata girdim. Dediler ki biz çok yorgunuz. Ben dedim ki ben 2014'te cumhurbaşkanımızın davetiyle Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştum. Şimdi de yeniden aday oldum. O kadar. Başka da hiçbir şey konuşmadım. 24 Hazirana götüren süreçte de ben cumhurbaşkanımıza teveccühlerinden dolayı, yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizi 1.sıra milletvekili adayı olarak tercih ettiler" şeklinde konuştu.

 


       "KARDEŞLİĞİ ÖN SAFTA TUTACAĞIZ"
Bölgede kardeşliği ön safta tutarak çalışacaklarını anlatan Osman Nuri Gülaçar, "Ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, kardeşliği en ön safa çekerek insanımızın ihtiyaçlarını giderme, sorunlarını çözme noktasında bir görevimiz var. Hem Ankara'da hem burada siyasetçinin özel hayatı olmuyor.  Eğer sizin insanınız gecenin 2 buçuğunda sizi arıyorsa sizin özel hayatınız yoktur. Bazen vatandaşımız Ankara'ya iş istemeye gelmişti. Ben vatandaşımızla görüştüm neden geldin dedim benle konuşmaya iş istemeye gelmişti. Ben de dedim ki beni arasaydın mesaj atsaydın sana yardımcı olacaktım ve bu kadar masraf yapmayacaktın. Samimiyetle diyorum ki bu halka ayrım yapmaksızın hizmet etmeyi, onların dertlerine deva olmayı da arzu ediyorum. Geçen gün saat 8'e kadar vatandaşımızla sohbet ettim. Eğer o anda çözebileceğim sorunlar varsaydı hemen onların yanında arıyordum ve çözüyordum. İnşallah gücümüz yettiğince bu güzel halka hizmet etmeye çalışacağız" dedi.

 


        "MKYK ÜYELİĞİNİ BEKLEMEME RAĞMEN SÜRPRİZ OLDU"
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı istişareler sonucu Ak Parti MKYK üyeliğini beklediğini, ancak öğrenme durumunun yine sürpriz olduğunu anlatan Gülaçar, "Yani ben MKYK üyeliğimi de arkadaşlarımın esprisi sayesinde öğrenmiş oldum. Teşkilattan arkadaşlara çay götürdüğümde, Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Muğdat Bey, 'Yani şimdi MKYK üyesi bize çay mı veriyor' şeklinde tatlı bir söz kullandı ve ben orada öğrendim ki Ak Parti'nin elli kişilik listesine beni de yazmışlar. Rabbim utandırmasın. İnşallah layıkıyla çalışacağız" dedi.

 


          Vanlı üç vekil arasında kırgınlık olmadığını, tam bir uyum olduğunu söyleyen Gülaçar, Ak Parti'nin siyasetinde samimiyet olduğunu belirterek, "Bizim siyasetimiz samimiyet siyasetidir. 3 vekil ile çok güzel, çok derli toplu, çok değerli bir birlikteliğimiz var. Siyasetin duası gereği farklı bakış açıları ve farklı tonları olur. Ama biz hem Abdullahat kardeşimizle hem İrfan ağabeyimizle son derece güzel seviyeli bir ilişki içerisindeyiz. Aramızda hiçbir problemimiz yok. Her vekilin kendine ait programları oluyor. bizim mecliste öğlen yemeğimiz oluyor ve ben habire biriktiriyorum. Sonra bakıyorum ki Abdullahat abi de bayağı biriktirmiş. Ve beni arıyor yemeğe gidelim diyor. Yani arkadaşlar bu çok tatlı, değerli ve güzel bir şeydir. Mecliste iki yemekhanede 2 kalabalık görürsünüz çok kalabalıksa Urfalıdır. Onlar yemekhaneye 50-60 kişiyle geliyorlar. 2. Kalabalıkta Van'dır. Biz de bazen Abdullahat kardeşimizle beraber meclisteki misafirlerimizi en az 5 kere birlikte ağırlamışız. 30 misafir götürüyoruz. Uzun bir masa açıyoruz" dedi.

 


           Vanlıların yanı sıra, başka şehirden insanların da kendilerine sorunlar taşıdığını söyleyen Gülaçar, "Bize gelen misafirler de hepsi Vanlı değil. Bölgeden de çokça gelenler var. Geçen hafta kadın sığınma evine giden bir Yozgatlı kadın geldi. Yarım saatten fazla dinledim. Dedim ki niye ben? Van ile Yozgat çok farklı bir yer. Niye ben dedim. Dedi ki ben sizi duydum ve geldim. Ben o bayana bazı nasihatlerde bulundum. Bu noktada Allah'a hamdolsun bizim güzel diyaloglarımız var. Vekillik bizim partimizde en yüksek makam demektir. MKYK'daki temsiliyet sadece ilimiz adına değil bölgemiz adına verilmiştir. Hatta bu ileriki süreçlerde bazı şehirlerimizle ilgili sorumluluklarımızda söz konusu olabilir. Ama Van özelinde bile olsa değerlidir" dedi.

 


         Van'daki kurumların daha işler olması için çalıştıklarını söyleyen Gülaçar, "Biz kurumlarla alakalı biraz farklı düşünüyoruz. Kurumlarda hakikaten arzu ettiğimiz performansları bazı kurumlarda göremiyoruz. Burada öyle çok fazla işi sulandırmadan, bulandırmadan birlikte yol alabileceğimiz ve çalışabileceğimiz bir sürecin olmasını istiyoruz. Çünkü burada eğer ömrümüz varsa ölüm hariç 5 yıl bu şehrin bürokratlarıyla beraber çalışacağız. Bizim şehrimiz hem tarihi itibariyle hem bugünkü nüfusu itibariyle Van tarihten beri Van çok önemli bir kenttir. Van Türkiye gerçeğinde, Diyarbakır'dan da öndedir. O yüzden Van'ı sahiplenme hakikaten Van'a karşı sorumluluk bilincine sahip olmak önemlidir" dedi.

 


         Kayyumlar konusuna da değinen Ak Partili Gülaçar, "Biz yerelde Belediye Başkanlarıyla şehri idare ediyoruz. Hizmetini belediye marifetiyle alıyoruz. Burada gönül isterdi ki HDP devleti bu noktaya sürükleyecek, bu noktaya getirecek şeyler yapmasaydı. Bu üzücüdür. Devlet de kayyum atadı. Asıl olan halkın seçtiği insanların yönetmesidir. Burada kayyumların güzel bütçeleri güzel çalışmaları var. Ama asıl olan da siyaseten halkın tercih etmesidir. Geçici değil, sürekli olan durumu tercih etmeliyiz" dedi.

 


         Son zamanlardaki döviz artışına da değinen Gülaçar, "Sizinle sahada erkekçe savaşamayanlar dövizle savaşıyor. Kendilerini açıkça ifade etmeseler de belden aşağı vurmalarla yapıyorlar. Buna rağmen 24 Haziran akşamı seçim sonuçları açıklandığında, %52 buçuğu gördüğümde ağladım. Duygulandım. 'Allah'ım sana hamolsun' dedim. Yani zor zamanda da bu millet kendini ispat ediyor. Bundan daha öte bir değer yok. Ülkem adına milletim adına o %52 buçuğu gördüğümde kanadım olsaydı uçacaktım. Milletin doğru yerde doğru kararı vermesinden dolayı diyorum. Bu ülkenin Allah'ın izniyle birlik ve beraberlik içinde asla ve asla Suriyeleşmeme sürecini ifade ediyor. Ben de bunu hassaten arzu ediyorum" dedi.

 


         "GÖNÜLLERE GİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ"
Gülaçar, yerel seçimlerde belediye başkan adaylarından daha fazla çalışmak için mücadele edeceği sözünü de vererek, "Allah'ın izniyle seçimlere kadar üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Elimizden geldiğince çalışacağız. Bu seçimlerde inşallah kente dokunulduğu gibi, insanların gönlüne de dokunacağız. Çünkü gönüllere dokunmayınca olmuyor. Allah'ın izniyle bir yandan hizmetlere yöneleceğiz, öte yandan gönüllere girmeye gayret edeceğiz" dedi.
Toplantının ardından Gülaçar, gazetecileri tek tek uğurladı.