Gözler Van'da, kulaklar Çorum'da!

Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor, ligin son ve kader maçında bugün kendi sahasında Manavgatspor ile karşılaşacak. Kritik maçın hazırlıklarını tamamlayan Van Büyükşehir Belediyespor mutlak suretle

VAN 30.04.2016 10:40:44 0
Gözler Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: M.Selim KURT

HEDEFLER TUTTURULAMADI
Zorlu sezonun sonuna gelindi. Ancak Van Büyükşehir Belediyespor istediği gibi bir sezon geçiremedi. Öyleki ligde kalıp kalamayacağı bile son maça bağlı. Lige şampiyonluk parolası ile çıkan, ardından bu hedefinden uzaklaşınca yeni hedef olarak play-off'u belirleyen Van Büyükşehir Belediyespor bu hedeflerin aksine şimdi ligde kalma mücadelesinde son maça çıkıyor. Bugün saat 15.30'da başlayacak olan maçların tamamlanmasının ardından ligden düşecek olan son takım da belli olacak.

KAZANMAK YETMİYOR
Van Büyükşehir Belediyespor'un kaderi artık sadece kendi elinde değil. Ligin son haftasında Van Büyükşehir Belediyespor kendi sahasında Manavgatspor'u konuk edecek. Ligin ilk devresinde rakibine 5 - 0 gibi farklı bir skorla mağlup olan Van Büyükşehir Belediyespor'un rakibinden puan veya puanlar alması gerekiyor. Ancak Van Büyükşehir Belediyespor'un ligde kalıp kalmayacağı sadece burada oynanacak olan maça bağlı değil. Çorum'da oynanacak olan Çorumspor - Körfez İskenderunspor maçının sonucu ligde kalacak ya da düşecek son takımı belirleyecek. Van Büyükşehir Belediyespor kendi sahasındaki maçı kazanırsa Çorum'dan gelecek olan bir beraberlik veya Körfez İskenderunspor'un mağlubiyeti haberi Van'da bayram havasına dönüşecek. Van Büyükşehir Belediyespor sahasında rakibi ile berabere kalırsa, Körfez İskenderunspor'un mutlak suretle kaybetmesi gerekecek. Aksi bir sonuç temsilcimize yaramıyor. Ancak tüm bu olasılıklar bir tarafa Van Büyükşehir Belediyespor taraftarlarının en büyük beklentisi ve arzuzu kendi sahalarındaki maçı kazanmak, Körfez İskenderunspor'un da puan kaybetmesini beklemek. Tüm bu soruların cevabı bugün oynanacak olan maçlardan sonra netlik kazanacak.

TARAFTARA ÇAĞRI
Ligin son haftasına girilirken Van Büyükşehir Belediyespor taraftarları da büyük bir stres yaşıyor. Ancak buna rağmen taraftarlar takımına sonuna kadar destek sunuyor.
Grup Karakobralar Başkanı Ercan Dülger de ligin son maçında tüm taraftarların stadı doldurmasını istedi. Bugüne kadar olduğu gibi ligin son maçında da tüm taraftarların takıma sahip çıkmasını beklediklerini belirten Dülger; "Ligin sonuna geldik. Maalesef istediğimiz gibi bir sezon olmadı. Ancak daha da kötüsü ligde kalıp kalmayacağımızın son maça bağlı olması. Bu nedenle bütün taraftarlarımızı bugün stadı doldurmaya, 90 dakika boyunca takımımızı desteklemeye çağırıyorum. Ben ligde kalacağımıza inanıyorum. Yeter ki futbolcu kardeşlerimiz yüreklerini ortaya koysun, taraftarlarımız üzerine düşeni yapsın. Bu nedenle hep birlikte bugün stadı dolduralım ve takımımızla omuz omuza vererek inşallah ligde kalalım" ifadelerini kullandı.
Bu arada bugün 15.30'da oynanacak olan karşılaşmada İstanbul bölgesinden Mert Güzenge düdük çalacak. Güzenge'nin yardımcılıklarını ise Deniz Caner Özaral ve Mehmet Emin Tuğral yapacak.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - M. Selim KURT