Görme engellinin evi yandı

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Serhat Mahallesi'nde, İsmail Fidan (31) isimli görme engellinin evi, çıkan yangın sonucu içindeki eşyalarla birlikte yanarak kullanılamaz hale geldi. İtfaiye Müdürlüğü zararın 20 bin TL olduğunu raporl

VAN 28.09.2016 11:42:46 0
Görme engellinin evi yandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Serhat Mahallesi'nde, İsmail Fidan (31) isimli görme engellinin evi, çıkan yangın sonucu içindeki eşyalarla birlikte yanarak kullanılamaz hale geldi. İtfaiye Müdürlüğü zararın 20 bin TL olduğunu raporladı.
Edinilen bilgilere göre, Serhat Mahallesi Reyhan Sokak'ta görme engelli İsmail Fidan'ın oturduğu 18 nolu ev aniden alev aldı. Komşuların bilgi vermesi üzerine itfaiye ekipleri zamanında yangına müdahale etti. 
Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, maddi hasar meydana geldi.

BUZDOLABINDAN KAYNAKLANDI
Olayla ilgili bilgi veren İsmail Fidan, yangının buzdolabı fişinin erimesi sonucu meydana geldiğini belirterek şunları söyledi:
"Buzdolabı fişi prizden itibaren yanmış, yerdeki çaputlar tutuşmuş. Ben o sırada çarşıya çıkmıştım, yangın çıktığı sırada eşim diğer odada çocuklarla ilgileniyordu. İtfaiye geldi müdahale etti, ama eşyalarımızın büyük bir kısmı yandı, ev kullanılamaz hale geldi."

20 BİN TL ZARAR
İtfaiye memurlarının talebi üzerine daha sonra Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na gittiklerini belirten Fidan, şu bilgileri verdi:
"Biz ertesi gün itfaiyeye gittik, rapor tuttular '20 bin TL zararın var' dediler. Daha sonra Vakfa gittik, 'hasar tespiti yapacağız, bir şeye ellemeyin' dediler, biz de şimdi gece kuzenimin evinde yatıyoruz, gündüz de bahçede oturuyoruz."

"ÇALIŞAMAZ DURUMDA"
Zaten çalışamadığını ve evi yanınca da büyük bir mağduriyet altına girdiklerini ifade eden Fidan, durumunu şöyle izah etti:

"100 yaşında bir babam var, ev kardeşime ait. Kendim de çalışamaz durumdayım. Görme engelliyim, yüksek derecede gözlüklerim var. Yakını ve uzağı göremiyorum. Ayrıca doktorun bana verdiği rapor var, '6 saatten fazla ayakta duramaz' diye, geçenlerde bir lokantada çalıştım, bir süre sonra bütün tabakları düşürüp kırdım. İlgili kurumlardan bana gereken yardımın yapılmasını istiyorum."