Görme engelli vatandaşa araç engeli

Van Şerefiye Mahallesi Santral 6.Sokakta bulunan kaldırımın önünü sürekli bir şekilde kapatan araçlar yayaların geçişine engel oluyor. Kaldırımdan inip araç yolunu kullanan yayalar ciddi tehlikelere maruz kalıyor.

VAN 21.04.2015 23:11:45 0
Görme engelli vatandaşa araç engeli
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Kaldırım önünün sürekli   araçlar tarafından kapatılmasına tepki gösteren yayalar araç sürücülerinin bunun adet haline getirdiğini ve yetkililerin bu duruma önlem alınması gerektiğini ifade ettiler.

Görme engelli vatandaşların can güvenliği tehlikede 
Özellikle görme engelli vatandaşların yoğun olarak kullandığı kaldırımın araçlar tarafından kapatılması ciddi tehlikelerin oluşmasına zemin hazırlıyor. Kaldırım önünün kapatılması nedeniyle yolu kullanmak zorunda kalan görme engelli bir vatandaş, kendilerinin bu tür durumlarda zor durumda kaldıklarını, yaya kaldırımlarının can güvenlikleri için önemli olduğunu, kaldırımı kullanamadıkları için araç yolunu kullandıklarını ve bunun kendilerini için tehlike oluşturduğunuı belirterek yetkililerin bu duruma çözüm bulmalarını istedi.

Araçların kaldırımları kapatmasının temel sebeplerinden biride park sorunu
Kaldırımı kullanmayan vatandaşların geçmekte zorlandığı kaldırımın her iki tarafının araç sürücüleri tarafından kapatılmasının yanı sıra, kaldırım kenarına dökülen çöplerin de geçişe engel olduğu gözlendi. Van’da park sorunun bir türlü giderilememesi sonucu vatandaşların araçlarını kaldırım önlerine park etmesi, bir yandan kaldırımın kullanılmasını engellerken öte yandan yolun daralmasına neden oluyor.

Kaldırım kenarlarına park eden araçlar esnafların iş yapmasına engel oluyor
Kaldırım önlerine ve kenarlarına park eden araçlar yayaların geçişine engel olmasının yanı sıra esnafların dükkânlarının önünü kapatarak iş yapmalarına engel oluyor. Daha önce bu neden dolayı esnaf ile araç sürücüleri arasında kavgaya dönüşen tartışmalar yaşanmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin bu duruma çözüm bulmaması tepkilere neden oldu.

Yeterli Park alanı olmadığı için bunu yapıyoruz
Araç sürüleri ise söz konusu durumla ilgili olarak yeterince park alanı olmadığını mevcut park alanlarının ise yüksek fiyat istediklerini ve bundan dolayı kaldırım kenarlarına park ettiklerini belirterek bunu mecbur kaldıkları için yaptıklarını söylediler.  (İlyas Akkoş-İLKHA)