Görme engelli sporcular ilgi bekliyor

Van Altı Nokta Körler Derneği Spor Kulübü Goolball takımı birinci lige çıkmak amacıyla antrenmanlara başladı. Dernek yöneticileri, valilikten, belediyeden ve ekonomik kuruluşlardan yardım belediklerini söyledi.

VAN 30.05.2016 10:52:46 0
Görme engelli sporcular ilgi bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Görme Engelli Goolball 1. Lig yükselme maçları Temmuz ayında, Çanakkale'de gerçekleştirilecek.
Buradaki karşılamalara 32 takım katılıyor. Maçlar eleme usulü olacak. İki takım sadece tek lig olan 1. Lig'de düşen iki takımın yerine çıkmış olacak. 
Van görme engelli goolball takımı bundan önce de üç yıl peş peşe Konya, Manisa ve Malatya'da yapılan yükselme müsabakalarına katılmış, ancak fazla yenilgi alınca bu haktan yararlanamamıştı.

"YARDIMA İHTİYACIMIZ VAR"
Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Şahabettin Kayhan, takımın iyi bir desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi. 
Kayhan, sporcuların yol, konaklama, yemek ve malzeme gibi ihtiyaçlar için maddi katkı gerektiğini belirterek, "Bu nedenle de valilik, belediye ve ekonomik kurumlarımızdan maddi katkı bekliyoruz, tabi manevi katkı da gerekiyor, ama takımın maddi katkıya çok ihtiyacı var" dedi.

BASKETBOL TAKIMI 2.LİG'DE
Öte yandan Van Bedensel Engelliler Basketbol Takımı, Mersin'de yapılan 1. Lig'e yükselme maçlarında Mersin takımı ile oynadıkları maçı 66-64 kazanarak 2. Lig'e çıkmayı garantiledi.
Gazetemize konuşan kulüp başkanı Hanefi Baykara, 2. Lig'in bu sene kurulduğunu, devam eden maçlarda iki maç daha kazanmaları durumunda 1. Lig'e çıkacaklarını ifade etti.