Gönüllü turizm elçisi Yusuf Konak; “Hep beraber varız, hep beraber Van’ız”

Van kahvaltısı denilince akla gelen ilk isimlerden olan “Bak Hele Bak Kahvaltı Salonu” sahibi Yusuf Konak, Van'ın turizm elçiliği görevini sürdürüyor. 42 yıldır kahvaltı sektöründe hizmet veren Yusuf Konak, güler yüzlülüğü ve yapt

VAN 12.11.2018 19:33:49 0
Gönüllü turizm elçisi Yusuf Konak; “Hep beraber varız, hep beraber Van’ız”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van kahvaltısının Türkiye ve dünya çapında tanınmasında büyük emeği olan Konak, şimdi de yaygın bir dergi olan Cheese Life Magazine kapak oldu. Yusuf Konak, bunun yanı sıra  Trabzon Platformu tarafından da iki ödüle layık görüldü. Ödülleri Van adına aldığını ve bu ödülde 7'den 70'e tüm Vanlıların payı olduğunu kaydeden Konak; “Hep beraber varız, hep beraber Van'ız” diyor.
Van kahvaltısının tanıtımında aldığı rol nedeniyle birçok kez kendisine ödül verilen Yusuf Konak, son günlerde de hem yaygın bir dergiye kapak oldu, hem de yeni ödüller aldı.
Aldığı ödülleri kendisi için değil, tüm Van için aldığını vurgulayan Konak; “Hep Beraber Varız, Hep Beraber Van’ız.' Van hepimizindir, sahip çıkmalıyız. Bu ödülleri Van adına aldım. Aldığım bütün ödüller 7'den 70’e Van’daki herkesin hakkıdır, emeğidir” dedi.
Gönüllü turizm elçisi Yusuf Konak; “Hep beraber varız, hep beraber Van’ız”

 

GÜL: GURURLANDIK

Yusuf Konak'ın dergiye kapak olması ve iki yeni ödüle layık görülmesine ilişkin süreci, Bak Hele Bak Kahvaltı Salonu Müdürü Faris Gül anlattı. Gül şunları söyledi; “Yaklaşık 1 ay önce, Türkiye’de 4 yıldır yayın yapan ve her yörenin peynir gruplarını inceleyen, bunları tanıtan ulusal bir dergi olan Cheese Life Magazine Dergisi, buraya geldi O süreçte tescillenen Van Otlu Peynirinin hem tanıtımını yapmak, hem de bilgi edinmek maksadıyla misafirimiz oldu. Biz de Van Otlu Peyniriyle ilgili kendilerine bilgi verdik. Coğrafi İşaret Belgesinin alım sürecine ilişkin söyleşide bulunduk. Sonra dergi yayımlanınca tanıtım elçimiz Yusuf Konak'ın kapakta olduğunu gördük. Dergide kapak olduktan sonra Türkiye’nin birçok ilinden sosyal medya üzerinden peynirimiz ve kahvaltımızla ilgili bize çok olumlu geri dönüşler oldu. Yine bundan yaklaşık 1,5 ay önce Trabzon’dan buraya gelen bir heyeti misafir etmiştik. Burada Van Kahvaltısında, ustamız Yusuf Konak'ın kahvaltıya olan ilgisi, bağlılığı ve Van’a olan aşkını görünce çok etkilendiler. Bir süre sonra bize Trabzon Platformu adı altındaki oluşumları vasıtasıyla, Platformun Başkanı A. Köksal Öztürk tarafından bir ödül, bir de Hava Harp Okullarındaki Türk Yıldızlarının da içerisinde bulunduğu bir ödül olmak üzere 2 ayrı teşekkür plaketi ve ödül verildi. Bu da bizi gururlandırdı”dedi.

 

 

“ARTIK GÜNÜBİRLİK KAHVALTI YAPMAYA GELENLER VAR”

Aldığı ödüllerden duyduğu mutluluğu dile getiren, Van’ın gülen yüzü, turizm elçisi Bak Hele Bak Kahvaltı Salonu sahibi Yusuf Konak da, kendine has üslubuyla şunları söyledi; “Lakabım Bak Hele Bak. 42 yıldır kahvaltı sektöründeyim. Kahvaltı Van’da şahlandı, özellikle bunda medyanın büyük bir katkısı ve emeği var. Sizlerin sayesinde biz ‘Bak Hele Bak’ olduk. Sloganımız ‘Bak Hele Bak. Hep Beraber Varız, Hep Beraber Van’ız’. Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Necdet Takva’nın başkanlığında kahvaltımız ‘Guinness Rekorlar Kitabına’ girdi, Van Otlu Peynirimiz bundan sonraki süreçte tescillendi. Tescil aldıktan sonra peynirimiz marka oldu, peynir Van’ın oldu. Peynirimiz tescilli olunca ulusal temelde yayın yapan Cheese Life Magazine Dergisi de sağ olsunlar bizi kapak yaptılar. Türkiye’nin birçok yerinden sosyal medya üzerinden bize mesajlar yağdı. Özellikle Van halkına çok minnettarım, bize destek vermeleri, bize sahip çıkmaları bizim için onurdur. Bu dergi haberimiz dünyada ses getirdi. Haberden sonra diğer illerden günübirlik olarak sadece kahvaltı yapmaya gelenler oldu, bundan 1 hafta kadar önce aralarında profesör, hâkim ve savcıların da olduğu 60 kişilik bir grup aynı gün içerisinde uçakla gelip kahvaltılarını yaptıktan sonra, tekrar geri döndüler. Bu Van ve bölgemiz için büyük bir şans oldu, haberimiz ses getirdi.” 

 

“ÖDÜLLER BİZİ ONURLANDIRDI”

Trabzonluların kendisini çok sevdiğini ve bu nedenle kendisinin de sürekli “Vanlıyım şanlıyım aslen Trabzonlu'yum” dediğini anımsatan Vanlı Yusuf Konak, son günlerde Trabzon'dan kendisine gelen iki ayrı ödül ve teşekkür belgesinden dolayı duygulandığını ve mutlu olduğunu vurguladı. Konak, şöyle konuştu; “Trabzonlular beni çok severler. Trabzonspor beni ödüllendirdi, son olarak da yine Trabzon'dan tarafımıza iki ödül gönderildi. Bu ödüller bizi onurlandırdı. Bunun dışında her gün bize farklı yerlerden ödüller ve hediyeler geliyor. Mesela Muğla’dan, Bursa’dan, Gaziantep’ten ve birçok farklı ilden gelenler, yörelerine ait hediyeler getiriyorlar. Bunu ilk defa sizinle paylaşıyorum; değişik illerden buraya kahvaltı için gelenler bize ayrıca hediye getiriyorlar. Yani düşünün hem kahvaltı yapmaya geliyorlar, hem de eli boş gelmeyip bize hediyeler getiriyorlar. İşte bizim farkımız budur.”

 

 

GEÇMİŞİ YÂD ETTİ

Konuşmasının devamında geçmişi yâd eden Konak ‘Bak Hele Bak’ nasıl olundu sürecini de şöyle anlattı ve anlattığı bu kısmın da olduğu gibi yayımlanması ricasında bulundu. Konak, şunları anlattı; “Şunu da özellikle belirtmek istiyorum; beni en çok mutlu eden şey, sizler bizi sahiplendiniz. Prestij Gazetesi'nin değerli çalışanları ve özellikle sahibi Ferit Hayva bizleri sahiplendi. Van’da ilk defa bir kahvaltı salonunda şiir yarışması düzenlendi ve yaklaşık 1000 kişi katıldı. Akademisyenlerden oluşan bir jüri heyeti kurdum, kendim de sunuculuk yaptım. Ferit Bey 2002 yılında düzenlediğim bu şiir yarışmasında bütün reklam gereçlerinin baskısını yaptırarak, bana destekte bulundu. Düşünün, 16 yıl önce bir gazeteci bana sponsor oldu, benim afişlerimin baskısını yaptı, ödül olarak takvim yaptırdı ve bundan 2 gün önce o takvimi tekrar gördüm, çok duygulandım, gözlerim doldu. İşte biz, bu destekler sayesinde ‘Bak Hele Bak’ olduk. Van’da yayın yapan başka gazeteci dostlarımız da bize destek verdi, mesela Bişar Ulutaş, Deniz Baş, rahmetli Aziz Aykaç, bu emektarlar da bize sahip çıktılar. Tabi Ferit Bey maddi ve manevi bize çok büyük destek verdi, onun emeğe saygısı var, çok değer verir. Bana hep 'sen kültür adamı ol, hep yanındayız' derdi. Benim bu duruma gelmemde onun çok büyük bir payı var. Ayrıca, eğitime çok destek veren biri. Herşeyin eğitimle düzeleceğine inanan biri. Ben televizyon programı için okullara giderdim, o kırtasiye malzemeleri alır bana verirdi, ben de öğrencilere dağıtırdım. Onun bize, eğitime katkılarını unutamam. Hakikaten 2002 yılında Prestij Gazetesinin bana şiir yarışmasında sunduğu destek, bize ön ayak olması ve bu sayede yarışmanın yayılması unutulamaz. Türkiye’nin farklı illerinden gelip yarışmaya katılanlar oldu ve biz bunu biraz daha ileri götürdük. O günler hiçbir zaman unutulmayacak. O günleri hep iyi yad edeceğim. Tabi son 3 yıldır da malumunuz, oğlumu kaybettim, kol kanadımız kırıldı. Allah verdi, Allah aldı tabi. Türkiye ve Van bizi bu acımız karşısında da sahiplendi, bize ağladı, bizimle ağladı. Dostlar bizi sahiplendi, sizler sahiplendiniz, nihayetinde hayat devam ediyor...”

 

“HEP BERABER VARIZ, HEP BERABER VAN'IZ”

Duygulu anlar yaşamasının ardından konuşmayı sürdüren Konak, bugüne kadar birçok ödül aldığını, yakın zamanda da Trabzon'dan iki yeni ödül aldığını belirterek, aldığı tüm ödülleri Van adına aldığının altını çizdi. Konak; “ 'Hep Beraber Varız, Hep Beraber Van’ız.' Van hepimizindir, sahip çıkmalıyız. Bu ödülleri Van adına aldım. Aldığım bütün ödüller 7'den 70’e Van’daki herkesin hakkıdır, emeğidir. Bundan 10 gün önce Antalya’da fuardaydık yine tüm gözler üzerimizdeydi, yine en etkili tanıtım noktasında 1’inci olduk. Birkaç güne kadar Diyarbakır’a gidiyoruz, biz şunun peşindeyiz; Van’a ne kazandırabiliriz, kahvaltımızı daha nereye götürebilirizin peşindeyiz. Allah can sağlığı verdiği sürece de memleketimizin tanıtımı için, kahvaltımızın tanıtımı için elimden geleni yapacağım. Hayat acısıyla tatlısıyla devam ediyor ancak bu memlekete olan sevgimiz, bağlılığımız, bu memleket için daha çok çalışmamızı gerektiriyor. Bu nedenle bu sözümü tekrarlayarak, tamamlayayım; 'Hep beraber varız, hep beraber Van'ız'. İşte bu yüzden hep beraber memleketimiz için çalışmaya devam edelim.” 
Özel Haber: M. Selim KURT
ataköy escort

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: