Yılanlı Evde Yaşam

Van'ın Gevaş ilçesinde 7 nüfuslu Kalkan ailesi, yıllardır yılanlarla aynı evde yaşıyorlar.korku içinde yaşıyorlar.

GEVAŞ 18.07.2012 15:13:08 0
Yılanlı Evde Yaşam
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'ın Gevaş ilçesinde 7 nüfuslu Kalkan ailesi, yıllardır yılanlarla aynı evde yaşıyorlar.

İlçeye bağlı Selimiye Mahallesi'nde oturan Kalkan ailesi, 20 yıl önce kendi imkanlarıyla yaptıkları evde, gidecek başka yerleri olmayınca

korku içinde yaşıyorlar. Evin her bölmesine yerleşen yılanlardan dolayı aile üyelerinin psikolojilerinin bozulduğunu, korkudan adım atamadıklarını belirten evin reisi Adil Kalkan, her köşede yılanların yumurta ve derisin bulunduğunu söyledi.

Kalkan, "Ben bu evi 20-25 yıl önce yaptım. Ev toprak seviyesine çok yakın ve bu nedenle yılanlar doldu. Yıllardır yılanlarla mücadele ediyoruz. Evin her köşesinde var. Mutfakta, yatak odasında ve oturma odasında. Öldürüyoruz, ama baş edemiyoruz.

Tüm komşular bunu biliyor ve onlar da bizim gibi çaresiz. Çocuklarımın psikolojileri bozuldu. Eşim korkudan mutfağa giremiyor. Çünkü geçen hafta mutfakta yılanı yumurtaların üzerinde gördük. Korkudan evde gezemiyoruz" dedi.

"AYNI EVDE İKİ AİLE GİBİYİZ"

Aynı evde iki aile gibi olduklarını belirten Kalkan, "Biz yılanla sanki aynı evde yaşayan 2 aile gibi olduk. Artık yılanlarla aynı evde yaşıyoruz. Evin her köşesinde yumurtalarını ve derilerini görüyoruz. Evde huzur kalmadı. Evde küçük çocuklar var. Yetkililerden bana bir ev yapmalarını ve buradan kurtarmalarını istiyorum. Yeni bir ev olmazda ben mecburen evi terk edip yılanlara bırakacağım" şeklinde konuştu.

"BAŞKA EVDE YATIYORUZ"

Evde korku içinde yaşadıklarını belirten çocuklar da, "Evde yemek yiyemiyoruz, TV izleyemiyoruz. Her an yılan çıkacak diye korkuyoruz. Korkudan dolayı halamın evinde yatıyoruz. Bir çözüm bulsunlar. Bu ev bize ya da yılanlara kalsın" dediler.

"KORKUDAN EVDE İŞ YAPAMAZ HALE GELDİM"

Anne Hediye Kalkan ise, yılanlardan dolayı evde iş yapamadığını belirtti. Anne Kalkan, "Yatakların altında, odalarda, mutfakta, dolaplarda yani evin her yerinden yılanlar çıkıyor.

Geçen hafta mutfak dolabının hemen altında yumurtalarının üzerinde yılanı gördük .Korkudan mutfağa ve diğer yerlere giremiyorum artık. Çocukların banyolarını yaptıramıyorum. Eşim evin dışında olunca gece yatamıyoruz. Kaç kez komşularımızı yardıma çağırdık. Hem benim hem de çocukların psikolojileri bozuldu. Bizi bu yılanlardan kurtarsınlar.

Kalkan ailesin komşusu Zeki Dalkılıç da, "Bu evden sürekli çığlıklar geliyor. Her geldiğimizde evde yılanlar gördük. Kaç tane öldürdük, ama bu çözüm değil. Yetkililerin bu aileye yardım etmesi gerek Biz komşuları olarak her türlü yardıma hazırız, ama artık gücümüz bir yere kadar" ifadelerini kullandı. - VAN