Elektrik Kesintileri Vatandaşları Çileden Çıkarttı

Van'ın Gevaş ilçesinde sık sık yaşanan elektrik sıkıntısı vatandaşları çileden çıkarttı.

GEVAŞ 21.10.2013 15:42:51 0
Elektrik Kesintileri Vatandaşları Çileden Çıkarttı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Gevaş ilçesinde sık sık yaşanan elektrik sıkıntısı vatandaşları çileden çıkarttı.

Yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı bir araya gelen vatandaşlar, Tedaş İlçe Şifliği'ne yürüyerek, burada ilgililerle bir süre görüştüler. Yapılan görüşmenin ardından bir açıklama yapan Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Mikail Har, sağlıklı bir şekilde elektrik enerjisinden faydalanamadıklarını belirterek, "Ben mahalle muhtarı olarak her zaman bu sorunları yaşıyorum. Elektrik gittiği zaman belki bir saatte 100 tane telefon bana geliyor. Bu sorunların çözülmesini istiyoruz" dedi.

Resmi olarak birçok kez müracaat ettiklerini, ancak bir sonuç alamadıklarını ifade eden muhtar Har, "Ben kendim birçok kez Tedaş'a dilekçe verdim. Ama kimse ilgilenmedi. Az önce Tedaş yetkilisi bize 'büyük trafo gelecek, yapacağız' dedi.

Özelleştirilmeden memnun olmadıklarını ve hizmetin aksadığını belirten Mehmet Yıldız adlı vatandaş da, "Özelleştirmeden dolayı çok eksik hizmet alıyoruz. Sık sık yaşanan kesintilerden dolayı insanımız zarar gördü. Birkaç vatandaşımızın televizyonu yandı, buzdolabı yandı. Yani vatandaşlar mağdur. Bu özelleştirmeden dolayı biz memnun değiliz. Hiç kimse memnun değil. Buradaki şef arkadaş bu sorunu çözeceklerini söyledi, ama ne zaman?" diye konuştu.

Yaşanan elektrik kesintisiyle ilgili Tedaş Gevaş Şefliği yetkilileri şimdilik herhangi bir açıklama yapmayacaklarını belirttiler.