Akdamar Kilisesi'nde Dördüncü Ayin Hazırlığı

Gevaş Belediye Başkanı Sezer: 'Pazar günü Akdamar Adası'nda yapılacak ayinle ilgili hazırlıklarımız sürüyor. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz'

GEVAŞ 5.09.2013 17:55:07 0
Akdamar Kilisesi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, Akdamar Kilisesi'nde bu yıl dördüncüsü yapılacak ayine ilişkin, "Pazar günü Akdamar Adası'nda yapılacak ayinle ilgili tüm hazırlıklarımız sürüyor. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz" dedi.

Gevaş ilçesi sınırlarında bulunan Akdamar Adası'ndaki Akdamar Kilisesi'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığının özel izniyle 8 Eylül'de dördüncüsü yapılacak ayinle ilgili hazırlıklarda sona gelindi.

Van Gölü sahilinde gazetecilerle bir araya gelen Gevaş Belediye Başkanı Sezer, yılda bir defa gerçekleşen ayin için gerek devlet yetkililerinin gerekse vatandaşların yoğun çaba sarf ettiğini söyledi.

Sezer, 8 Eylül'de yapılacak bu yılki ayine yaklaşık 6 bin dolayında bir katılım beklediklerini vurgulayarak, ayine katılacak misafirlerin en iyi şekilde ağırlanması ve Vanlıların misafirperverliklerini göstermesi için hazırlıkların sürdüğünü ifade etti.

 "Pazar günü Akdamar Adası'nda yapılacak ayinle ilgili hazırlıklarımız sürüyor. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz" diyen Sezer, bu yıl Gevaş Sesi gazetesi ile yürüttükleri proje kapsamında, ülke ve il dışından gelen misafirleri, geçmiş yıllarda olduğu gibi evlerde konuk etmek istediklerini dile getirdi.

 Sezer, geçmiş yıllarda yapılan ayinlerde güvenlik yönünden herhangi bir sorun yaşanmadığına değinerek, bu yıl da güvenlik güçlerinin alacağı önlemlerle herhangi bir aksaklığa mahal verilmeyeceğini kaydetti.

 -Ermenilerin "Ahtamara" talebi

 Akdamar Adası'nda 2010 yılında yapılan ilk ayinin ardından özellikle yurt dışında yaşayan Ermenilerin kendileri ile iletişime geçerek adanın adının "Ahtamara" olarak değiştirilmesi yönünde talepte bulunduğuna dikkati çeken Sezer, "Ada her ne kadar belediye sınırları içerisinde gözükse de bu ismin düzeltilmesi bize ait değildir. Akdamar Adası, Kültür ve Turizm Bakanlığının idaresi, bakımı ve yetkisi altındadır. Ben de ismin Ahtamara olarak düzeltilmesinden yanayım" diye konuştu.

Ayine katılacakların yanı sıra ilçeyi farklı tarihlerde ziyaret etmek isteyenlere de çağrıda bulunan Sezer, "Gevaş sizleri bekliyor. Buyrun gelin, ibadetinizi yapın, sizleri kucaklayalım" ifadelerini kullandı.