Gevaş protokolü ve basınspor arasında dostluk maçı…

Van'ın Gevaş Belediyesi tarafından düzenlenen futbol turnuvasının açılış maçında, ilçe protokol takımı ile Van Basınspor arasında dostluk futbol maçı oyandı. Zevkli geçen karşılaşma 1-1 tamamlandı.

VAN 5.07.2018 19:11:05 0
Gevaş protokolü ve basınspor arasında dostluk maçı…
Tarih: 01.01.0001 00:00
       Gevaş Belediyesi tarafından düzenlenen futbol turnuvası açılış müsabakasında; ilçede bulunan protokol takımı ve kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarının oluşturduğu Basınspor karşılaştı.

 


        İlçedeki suni çim sahada oynanan karşılaşmada; Gevaş protokol takımında Belediye Başkanı Sinan Hakan da ilk yarıda forma giydi.
Maç öncesi kısa bir konuşma yapan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Başbakan Binali Yıldırım ve Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç tarafından ilçedeki sporcular için spor malzemesi gönderildiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

 


        Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç ise Başkan Hakan'a, gazeteciliğe verdiği destekten ötürü bir plaket takdim etti.
Gevaş protokol takımı; Şahin Kocaköse (binbaşı), Nurullah Oran (savcı), Musa Demir (hakim), Mehdi Tekçe (gençlik merkezi müd.), Mehmet Demir ( kaymakamlık yazı işleri müd.), Harun Ayas (Belediye Fen işleri müd.) Recep Ergenç (eğitimci), Hasan Emre (eğitimci), Hasan Jira (eğitimci), İsa Çelik (öğretmen) ve Necat Kaçmaz (gençlik merkezi temsilcisi) forma giydi.
Basınspor ise; Erol Çakıl, Serkan Aslan, Önder Altınal, Atilla İdiz, Aytaç Aykaç, İshak Kara, Zeki Yiğit, Fatih Sevinç, Baki Karaca, Necat Hasar ve Bişar Ulutaş ilk onbiri ile sahaya çıktı.

 


            Basınspor'da hafif sakatlıkları olan İHA Bölge Müdürü Şükrü Akyüz ile Vansesi Gazetesi Spor Müdürü Rıdvan Can takımın teknik sorumluları olarak görev yaparken, ABB Şube Başkanı Ayhan Yazlık ise maçı kenardan izledi.
İlkyarı iki takım da kontrollü oynadı. Karşılıklı ataklar sonuçsuz kaldı ve ilk yarı 0-0 tamamlandı.

 


            İkinci yarıda Basınspor oyuncu değişikliklerine gitti ve Fatih Yılmaz, Cemal Aşan, Mesut Varol, İlhan Siyahtaş oyuna dâhil oldu.
İkinci yarının hemen başında Basınspor'un kaptırdığı topu alan Musa Demir protokol takımını 1-0 öne geçirdi.
Golden sonra daha atak oynayan Basınspor, Mesut Varol'un attığı golle skoru eşitledi.
Maçta başka gol olmadı ve iki takım da karşılaşmadan dostça ayrıldı.
Müsabaka sonrası gazeteciler Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ile birlikte Kızılay Kampında semaver çayı içti.