Gençlik Liderlerine 'Robotik Kodlama' sertifikası

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gençlik liderlerine yönelik gerçekleştirilen, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından teknik destek programı kapsamında desteklenen 'Gençlik Liderleri Analitik Düşünüyor' projesine katılarak b

VAN 25.09.2018 17:24:05 0
Gençlik Liderlerine
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından İpekyolu Gençlik Merkezi Robotik Atölyesinde düzenlenen ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen "Gençlik Liderleri Analitik Düşünüyor" Projesine katılarak başarılı olan 25 lider ve gönüllü genç, Robotik Kodlama Sertifikalarını DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’ın elinden aldı.
İpekyolu Gençlik Merkezinde düzenlenen sertifika dağıtım töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, "DAKA destekleriyle İpekyolu Gençlik Merkezimizde yaklaşık 1,5 aylık bir eğitim programı çerçevesinde gençlik liderlerimiz ve gönüllü gençlerimize yönelik, Yüzüncü Yıl Üniversitesi onaylı Robotik Kodlama Programımız gerçekleşti ve bu program bugün itibari ile sona erdi. Robotik kodlama eğitimini yaygınlaştırma çalışmalarında rehber görevi üstelenen gençlik liderleri ve gönüllü gençlerimize; DAKA destekleriyle İpekyolu Gençlik Merkezimizde atölye açıldı. Ve bu atölyede açıldığı günden itibaren eğitimler aralıksız bir şekilde devam etti. Bu kapsamda eğitim gören 25 gençlik lideri ve gönüllü gençlere robotik kodlama, kodlama ile eğitici oyunlar eğitimi, temel kodlama ile mekanik bileşenleri bir araya getirerek robot yapmayı ve bu robotları kodlayarak çalıştırma gibi eğitimler verildi. Gençlik liderlerimiz eğitmenlerimizden öğrendiklerini ilimizde bulunan 8 gençlik merkezimizdeki gençlerimize aktaracaklardır. Bilim ve teknolojinin hayatımızın her alanında yer aldığını ve her geçen gün bu teknolojinin yenilendiğini ve geliştiğini bilmemizde fayda var. Bizler Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve DAKA ile birlikte gençlerimiz için geleceğin teknolojisini tasarlama konusunda ilk adımlarımızı bu kursu lider ve gönüllü gençlerimize vermekle, birlikle atmış olduk. Düzenlemiş olduğumuz bu programdaki amacımız farkındalık oluşturarak gençlerimizin içinde bulunan yeteneklerini ortaya çıkartmak. Eğitmenlerimizin vermiş olduğu eğitim Avrupa standartlarında. Lider ve gençlerimiz aldıkları bu eğitim ile en temel bilgileri en doğru şekilde kullanabilecekler. Gençlerimize verilen bu eğitim ile teknoloji tüketen değil, teknolojiyi üreten nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu projenin gençlik liderlerimize ve gönüllü gençlerimize verilmesi hususunda bizlerden desteklerini esirgemeyen Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimiz Halil İbrahim Güray’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
Sertifika töreninde konuşan DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ise şunları söyledi, “Çağımız teknoloji çağı ve teknolojinin kodlarını her anlamda, her sahada ve her gencimize aşılamak için bu ve benzeri tüm projelere destek vermeye devam edeceğiz. Ülkemizin bu zor zamanlarında tasarruf ile dengeyi sağlayabiliriz ama yükselmek için, gelişmek için üretim ekonomisine dönmemiz lazım. Üretim ekonomisinin en önemli sac ayaklarından biri de teknolojidir. Teknoloji de tüketen değil üreten bir nesil geleceği için bu tür projeler son derece önemlidir. Özellikle gençlerin yoğun olduğu, gençlerin serbest zamanları kültürel, sosyal, sportif anlamda değerlendirdiği Gençlik Merkezlerinin aynı zamanda teknoloji ile alakalı üreten bir merkez olarak gençlere yakın olmasından dolayı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile işbirliği önemlidir. Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç beye bu projeyi başarı ile tamamladıkları için ayrıca teşekkür ediyorum."
Program DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’ın eğitmenlere sertifikalarını teslim etmeleri ile son buldu.