“Gelişebilecek provokasyonların sorumlusu AKP'dir“

HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ve Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda'nın son günlerde yaptığı açıklamaları eleştirdi. Dilekçi, 'Biz parti olarak asla bir şiddet eyleminin için

VAN 31.03.2015 18:07:21 0
“Gelişebilecek provokasyonların sorumlusu AKP
Tarih: 01.01.0001 00:00
              HDP Van İl Örgütü, HDP Van aday adayları ile bir araya geldi. İpekyolu Belediyesi Berivan Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya HDP Van İl Eş başkanları M. Veysi Dilekçi, Avukat Derya Havya,  İl yöneticileri ve aday adayları katıldı. 

       "HDP ASLA BİR ŞİDDET EYLEMİNİN İÇİNDE OLMADI, OLMAYACAK"
          Toplantının açılış konuşmasını yapan HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ve Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda'nın HDP'ye yönelik söylemlerine cevap verdi.  

            Dilekçi, kendilerine yönelik olan her saldırının sorumlusunun Ak Parti olduğunu belirterek, "HDP'nin önümüzdeki seçimlerde barajı aşacağının netleşmesinin ardından partimize yönelik saldırılar artmıştır. Partimiz aleyhine AKP tarafından bir karalama kampanyası yürütülmekte ve partimiz şiddet organizasyonu olarak gösterilmektedir. Oysa biz bundan sonra bize yönelik her türlü saldırının adresinin iktidar partisi olduğunu biliyoruz. Çünkü bu açıklamalarla belli adreslere mesajlar verilerek partimiz hedef gösteriliyor. Yarın gelişecek her türlü provokatif girişimleri, her türlü provokasyonu partimize mal etme anlayışı içindeler. Buradan açıkça ilan ediyoruz. Bu söylemler yaşanabilecek saldırıları partimize mal etme arayışıdır. Partimizi hedef gösteren bu anlayış gelişebilecek bütün provokasyonların birinci derecede sorumludur" dedi.

            "PARTİMİZİ ŞİDDETLE ÖZDEŞLEŞTİRENLER HALKIMIZIN TERCİHLERİNE HAKARET EDİYORLAR"
              HDP'nin ezilenlerin, mazlumların hakkını savunan ve mücadelesini yürüten bir siyasal hareket olduğunu vurgulayan Dilekçi, "Biz bugüne kadar hiçbir şiddet eyleminin içinde bulunmadık. Ama bu ülkenin bir gerçekliği var. Bu ülkenin gerçekliklerine dokunan, bunu ifade eden, sorunların çözümünü esas alan partimizi şiddetin bir parçası olarak göstermek provokasyonlara davetiye çıkarmaktır. HDP'nin şiddete yönelik herhangi bir eylemi olmamıştır, olmaz da" dedi. 

              Türkiye'de HDP'nin büyük bir rüzgâr estirdiğini söyleyen Dilekçi, "2002'den sonra ilk defa partimizin ismiyle, kimliğimizle seçimlere gireceğiz. Geçmişte anti-demokratik baraj nedeniyle sıkıntılar yaşadığımız için 2 dönemdir halkımızın ve hareketimizin takdiriyle bağımsız adaylarla parlamentoya girerek orada grup oluşturuyoruz. Son yerel seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde önemli bir başarı elde ettik. Önümüzdeki seçimlerde bunun getirdiği hava ile seçimlere gireceğiz. İşte bu yüzden korkuyorlar ve farklı yol-yöntemlere başvuruyorlar. HDP'nin karşısında çaresiz kaldıkları için Cumhurbaşkanı bile meydana çıkıp HDP'ye saldırıyor" dedi.

                  Dilekçi'nin konuşmasının ardından aday adayları ile yapılan toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi