Geleceğin 'Çınar'ları ders başı yaptı

Üç aylık yaz tatilinin sona erdi, minikler dün ilk kez ders başı yaptı. Ortaokul ve lise öğrencilerinden bir hafta önce okula başlayan ve bu süreçte okullara uyum sağlamaları için çaba gösterilen minikler için Çınar Koleji’nde çok

VAN 10.09.2013 12:14:44 0
Geleceğin
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

2013-2014 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla beraber okullarda 1. sınıfların oryantasyon dersiyle ilk ders başını yapmış oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan oryantasyon eğitimiyle ders başı yapan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu. Çınar Koleji’nde düzenlenen ilk gün etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen törende büyük bir heyecan ve mutluluk vardı. Tören okul müdürü Nusret Çiçek’in konuşması ile başladı. Öğretmen, öğrenci ve velilerine başarılı bir eğitim-öğretim yılı dileyen müdürün Çiçek, “Bugün yeni bir gün, bugün yeni bir adım. Gelecek günler ve gelecek adımların için mutluluklar ve başarılar getirsin. Sevgili veliler bu hafta oryantasyon haftası, sevgili öğrencilerimiz bu hafta öğretmenleri, okuldaki ekibi, kadroyu öğrenecekler. Zaten Milli Eğitim Bakanlığı’nın almış olduğu karar da buydu. Öğrenciler abi ve ablalarıyla gitmesinler 1 hafta önceden gitsinler ki okula alışsınlar acemilik devresini atlatsınlar usta olsunlar. Yani sizlerde önümüzdeki Pazartesi günü abi ve ablalarınızla beraber sizde usta olarak başlayın diye bir hafta önceden okula geliyorsunuz. Ben 2013-2014 eğitim-öğretim yılının sizlere, bizlere bütün insanlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Müdür Çiçek’in toplantı salonundaki konuşmasından sonra öğrenciler velileri ile birlikte sınıf öğretmenlerinin sınıfına gittiler. Sınıfa giriş yapmadan önce öğrenciler yeni eğitim öğretim yılı çerçevesinde sınıflarını kurdele ile açtılar. Daha sonra öğrencilerin velilerinden ayrılmasından sonra öğretmenler sınıfta öğrencilerle tanışıp öğrencileri çabuk birbirleriyle tanışma ve öğretmenlerinin kendilerini tanıma amaçlı boyunlarına kartlar asıldı.

 

ÖĞRENCİLER OKULA DAHA ÇABUK ALIŞIYOR

 

Okul öğretmenlerinden Okan Zengin ise öğrencilerine buranın onların diğer bir evi olduğunu söylerken sözlerine şöyle devam etti: “Yeni eğitim-öğretim yılınızı kutlarım. Burada bir yabancılık bir çekingenlik yaşamayın burası sizin eviniz, sizlerde benim çocuklarımsınız. Burada rahat bir şekilde söz alarak konuşabilir yeri geldiğinde ders dışında beraber eğlenebilir ve her ne olursa olsun sıkıntılarınızı bana anlatabilirsiniz. Biz artık bir aileyiz burası da bizim evimiz. Hepiniz evinize hoş geldiniz'. Daha sonra Zengin öğrencilerini yanına alarak okulun idari ve diğer bölümlerini gezdirdi. Bunun dışında oryantasyon eğitimi konusunda bizleri bilgilendiren Zengin “Bu eğitimler tanışma, okulu tanıma, sınıf dinamiklerini belirleme, çıkabilecek problemlerle ilgili strateji belirleme, okul kurallarını benimsetme amacı taşımaktadır. Daha önceki senelerde yapılan oryantasyon çalışmaları da göstermiştir ki, birinci sınıflarda ilk günlerde yaşanacak sorunların neredeyse tamamı, oryantasyon sürecinde çözülmektedir. Böylece eğitim-öğretim olumlu bir atmosferde başlamakta ve pozitif bir sınıf iklimi sağlanmaktadır. Bunun sonucunda öğrencilerimiz de güçlenen güven duygusu akademik başarıya ve okul sevgisine de olumlu olarak yansımaktadır” dedi.


Önder ALTINAL