GELECEĞİ YAZAN KADINLAR PROJESİ VAN’DA TAMAMLANDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TURKCELL işbirliğinde başlatılan “Geleceği Yazan Kadınlar Projesi” Van Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından tamamlandı.

VAN 25.09.2017 18:05:54 0
GELECEĞİ YAZAN KADINLAR PROJESİ VAN’DA TAMAMLANDI
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TURKCELL işbirliğinde 10 Haziran’da başlatılan “Geleceği Yazan Kadınlar Projesi” kapsamında verilen eğitimler devam ederken, eğitimler sonucunda hazırlanan projeler jüri tarafından değerlendirildi. 

Mobil teknoloji endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen kadınların katıldığı program ile kadınlar özellikle yazılım konusunda projeler geliştirdi. Proje ile kadınları yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak, kadınların bu alanlardaki istihdam kapasitesini ve girişimciliğini artırılması amaçlanmaktadır.

Van TSO da 10 Haziran’da başlayan eğitimlere 9 girişimci kadın katıldı. Bu süre içinde verilen eğitimlere katılan kadın girişimciler hazırladıkları projeleri sundu. Van Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı, TURKCELL Temsilcisi ve Y.Y.Ü. den bir temsilciden oluşan Jüri sunulan projeleri değerlendirdi.

Ergül Kardeşler tarafından sunulan proje jüri tarafından birinci seçilirken, proje Türkiye finali için ara elemelere katılacak. Ara elemelerde değerlendirilecek proje buradan da başarılı olursa 23 Ekim de İstanbul’da yapılacak büyük finale katılmaya hak kazanacak.

 

Finale kalan Proje sahipleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TURKCELL işbirliğinde başlatılan “Geleceği Yazan Kadınlar Projesi” finali TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TURKCELL Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Evrim Aras’da aralarında bulunduğu büyük jüriye sunum yapacak. 
Derece alacak 15 proje sahibi, Teknoparklarda Staj imkânının yanı sıra istihdam, Kuluçka Merkezlerinden Faydalanma, Silikon Vadisi Ziyareti, Arıkovanı Fonlarından faydalanma imkânı yakalayacak.