Geleceği Kodlayan 65 Vanlı eğitimi başladı

İpekyolu Belediyesi’nin, Türkiye Bilişim Derneği, DAKA, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı paydaşlığındaki Dijital İpekyolu Atölyesi 'Geleceği Kodlayan 65 Vanlı' projesinin eğitimleri başladı.

VAN 5.11.2018 14:07:31 0
Geleceği Kodlayan 65 Vanlı eğitimi başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00
   İpekyolu Kaymakamı ve Başkan Vekili Cemil Öztürk Berivan Kültür ve Sanat Merkezi’nde 18-24 yaş arası 120 gencimizin, ilk eğitimlerinde öğrencilerimizin yanlarında bulunarak heyecanlarına ortak oldu.

   Proje kapsamında; katılımcılara özgün haliyle ilham vermek, rol model olmak, bilimsel merakı öldürmemek ve heyecanlandırmak amaçlanarak ülkemizde çocukların ve gençlerin yeni nesil teknolojilere adaptasyonu, işsizliğe çözüm ve dijital ekonomiye de model oluşturması hedefleniyor.

   Bu doğrultuda Başkan Vekili Öztürk; Türkiye’nin dijital dönüşümü yakalaması ve teknolojinin öncü ülkeleri düzeyine gelmesi yolundaki ördüğü duvara bir tuğlayı da İpekyolu Belediyesi’nin bırakacağını belirterek, “Van, Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip şehridir, Türkiye’nin Endüstri 4.0 yakalaması gençlerin bilişim teknolojileri konusunda eğitilmesi ile mümkün olacaktır. İpekyolu Belediyesi olarak, çocuklarımızı geleceğin mesleğine hazırlamak, gençlerimize bilişim becerileri edindirerek, Van’ı dijital dönüşüme taşıma yolculuğunda ilk adımı bugün atmış bulunuyoruz, projenin Van’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz ” dedi.

   Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi II. Başkanı Levent Karadağ ise proje açılışında “Türkiye’nin Dijital Dönüşüm Işığını Van’dan başlatmak üzere buraya geldik” diyerek projenin Van ili için büyük bir fırsat olacağını belirtti.

   Proje kapsamında ilk eğitim Türkiye’de dijital pazarlama alanında bir çok ilki başlatan Dijital Ajans Başkanı, İstanbul Ticaret Odası Meclis üyesi Yusuf Andiç’in eğitimiyle başladı. Eğitimde ABD ve İrlanda’dan Google, Amazon, Linkedin ve Facebook’tan konuşmacılar uzaktan bağlantı ile eğitime katıldı.

   “Geleceği Kodla 65” projesine Belediyemize bizzat başvuru yapan öğrencilerin seçildiği ve 10 ay sürecek eğitimlerden ücretsiz olarak faydalanacağı ifade edildi.