Gazeteci Çurku’dan kahvaltılı basın toplantısı...

Van’da Öz Haberci ve Diyabet adlı gazeteler çıkaran 25 yıllık gazeteci Murat Çurku, kentin iki tane beş yıldızlı otellerinden bir olan Elite World Otel’de kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Çurku, aylık olarak yayınladığını

VAN 9.02.2018 09:15:56 0
Gazeteci Çurku’dan kahvaltılı basın toplantısı...
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Van’da uzun yıllardır gazetecilik mesleğiyle ilgilenen ve Öz Haberci Gazetesi’nin imtiyaz sahipliğini yapan Vanlı Gazeteci Murat Çurku, diyabet hastası olduktan belli bir süre sonra aylık olarak yayınladığı Diyabet Gazetesi’ni haftalığa çevirdiğini belirtti.
Uzun süre birçok şehirde gazetecilik mesleğiyle uğraştıktan sonra Van’a gelen ve önce Haberci adlı bir gazetenin muhabirliğini yapan, ardından kendisine ait Öz Haberci Gazetesi’ni çıkaran Murat Çurku, iki ay önce diyabet adlı bir gazete çıkarmıştı.
    Kentin beş yıldızlı oteli olan Elite World Van Otelinde meslektaşları ile bir araya gelen Gazeteci Murat Çurku, yaklaşık bir aydır diyabet gazetesini haftalık olarak yayınladığını söyledi.
   Kentte çok sayıda diyabet hastası olduğu için bu hizmeti yaptığını ve diyabet gazetesi çıkardığını anlatan Gazeteci Çurku, “Ben ve ailem başta olmak üzere Van’da binlerce şeker hastası var. Ben de bu nedenle böyle bir gazete çıkarmaya karar verdim ve 5 ay önce aylık olarak gazetemizi çıkardık. Fakat bundan sonra gazetemiz düzenli bir şekilde haftalık çıkacak. Kısmet olursa ileride ilimizde bir diyabet derneği de kurmak istiyoruz. Şu anda biraz erken. Ben gazeteye verdikleri desteklerden dolayı Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu başta olmak üzere Genel Sekreter Mustafa Yalçın’a, kaymakamlarımıza, Elite World Otelinin sahibi Coşkun Elit’e, Otel Genel Müdürü Oktay Aksoy’a ve her zaman beni yalnız bırakmayan gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
   Yapılan kahvaltının ardından gazeteciler Murat Çurku ile objektiflere poz verdi.