GAZETECİ ASIL İŞİNİ YAPARSA İNSANLIĞA FAYDASI ÇOK OLUR...

Van'ın Tuşba ilçesi Şahbağı Mahallesi'nde 12 metre karelik bir odada yaşayan 8 nüfuslu Taşocak ailesi ile ilgili gazetemizde yer alan '12 metrekarede 8 nefes' başlıklı haber ses getirdi.

VAN 27.01.2015 12:21:28 0
GAZETECİ ASIL İŞİNİ YAPARSA İNSANLIĞA FAYDASI ÇOK OLUR...
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Haberin ardından aileyi ziyaret eden Tuşba Kaymakam-lık görevlileri, aileye bir yıl kira yardımı sözü verdi.

Gazetemize konuşan baba Mehmet Taşocak, yardımı kabul etmediklerini, gelen görevlilerden bir ev talebinde bulunduklarını söyledi. 
Taşocak, "Gelen görevliler evin durumuyla ilgili not aldılar, etrafa baktılar. İstediğimiz bir yerde ev kiralayabileceğimizi ve 1 yıllık kiranın karşılanacağını söylediler, ancak ben kabul etmedim, bize arazimin üzerinde, şu andaki evimin bulunduğu yerde bir ev yapılmasını istedim, söylediklerimi not alıp gittiler, artık ne olacak ben de bilmiyorum" diye konuştu.

HABERİN ÖZETİ
Gazetemizde yer alan haberin özeti ise, şöyle:

"(…) Kapı ve pencereleri kırık olan ve damlayan bu odada 6 çocuk aynı zamanda ders çalışıyor.

(…) Ailenin kaldığı ev yıllar önce yapılmış ve depreme uğramış toprak bir ev. Üç kardeşin paylaştığı bir alan üzerinde yapılan ev küçük bir alana sığdırılmış. Küçük bir mutfak, dar bir salon ve 18 metrekare büyüklüğünde bir oda. Odanın bir kısmını gardrup, soba ve televizyon kaplayınca geriye 12 metrekare gibi bir alan kalıyor.

(…) Ailenin tüm bireyleri aynı odada yatıyor. Yaklaşık 12 metrekarede 8 kişi. Üstelik 6 tanesi 7-15 yaş arası çocuklar ve okula gidiyorlar. Aile bireyleri burada yatıp kalkıyor, çocuklar da bu dar odada derslerini yapıyor.

(…) Evin en büyük sorunlarından biri de içeride banyo olmaması. Aile bireyleri evin önündeki harabede banyolarını yapıyor."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı