Gazete satın almayın çünkü hepsi 'SATILMIŞ'

Bugün, Ana akım medyanın yalan haberlerine ve Hatay'daki patlamaya dair haberlere sansür uygulanmasına karşı 'BOYKOT' var.

VAN 14.05.2013 12:16:18 0
Gazete satın almayın çünkü hepsi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bugün boykot var.Hatayın Reyhanlı ilçesinde yaşanan patlamanın ardından , Ana akım medyanın yaptığı çelişkili haberler sebebiyle,sosyal medya da "gazete satın almayın"adıyla boykot başladı.

Reyhanlı patlamasının ardından ölü ve yaralı sayısında doğruların gizlenmeye çalışıldığı ve bu yüzden yalan haberler yapıldığını düşünen sosyal medya takipçileri,bugün ile birlikte üç gün sürecek bir boykot çağrısında bulundu.

Hatayın reyhanlı ilçesinde yaşanan patlamanın ardından ana akım medyada yer alan haberlere göre 46 kişi ölmüş,100 den fazla da yaralı olmuştu.Ölü ve yaralı sayısında artış olacağı da haberler arasında yer almakta.Yapılan haberlerin çelişkili olması,ölü ve yaralı sayısının az verilmesi,ana akım medya da hatay patlamasıyla ilgili haberlere sansür uygulandığı düşüncesi doğmuştur.Patlamanın ardından yapılan ilk açıklama,olayın ÖSO ya da Esad yanlıları tarafından Türkiye'nin barış çalışmalarını proveke etmek amacıyla yapıldığı öne sürüldü.Sonrasında El Kaidenin El Nusra kanadının olayı üstlendiğine dair haberler yer aldı.

Ana akım medyanın "provakasyon"üzerinde çok durması ve kayıplara dair doyurucu,net bilgiler vermemesi sosyal medya takipçilerinin ana akım medyayı boykot etmesine neden olmuştur.