Galericilerden, park halindeki satılık araç uygulamasına tepki…

Van'da Galericiler Sitesi'ndeki birçok esnaf, kentin işlek caddelerine park eden ve üstünde 'satılık' ibaresi bulunan araçların mutlaka kaldırılması gerektiğini belirtiyor. Esnaflar, caddelerin bedava galeriye dönüşmesinin kendilerini olum

VAN 28.08.2014 11:48:08 0
Galericilerden, park halindeki satılık araç uygulamasına tepki…
Tarih: 01.01.0001 00:00



Gazetemizde daha önce de dile getirdiğimiz caddelerin bedava galeriye dönmesiyle ilgili konuşan bazı oto galeri esnafları, özellikle Cumhuriyet Caddesi'nde sabah aracını caddeye park edip, üstüne 'satılık' ibaresini ekleyen sürücülerin akşama kadar bu şekilde vergisiz ticaret yaptığını vurguladı.
Van'da aracını satmak isteyen bazı vatandaşlar, aracının camına satılık ibaresi koyduktan ve bazı özellikleri de yazdıktan sonra, irtibat telefonunu ekleyip söz konusu aracını belli caddelere park ediyor.  Bu durum oto galericiler esnafının gözünden kaçmıyor. 

ESNAF MÜŞTERİ BEKLİYOR, MÜŞTERİ CADDEDE TURLUYOR
Şehir merkezine uzak bölgede bulunan galerici esnafı, sabah akşama kadar bir-iki müşteri beklerken, bedava ticaret yapanlar için müşteri adeta caddede turluyor. Esnaflar böylesi haksız uygulamaların kendilerini üzdüğünü ifade ediyor.


Gazetemizin 24 Mayıs 2014 tarihli sayısında da söz konusu durumu gündeme taşımıştık. 'Cumhuriyet Caddesi Adeta Araç Galerisi' başlıklı manşet haberinde 'Van'ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi son zamanlarda satılık araçların park yeri oldu. Oto Galericiler Sitesi esnafı ise bu durumun kendilerini olumsuz etkilediğini söyleyerek, "Bizler merkezden uzak bir bölgede kira ödüyoruz. Vergi ve SGK ödeyerek ayda üç-beş araç satmaya çalışıyoruz. Birileri de caddeyi galeri olarak kullanıyor" serzenişinde bulundular' şeklindeki haberimizin üzerinden yaklaşık üç ay geçmesine rağmen, durum değişmedi. 


Söz konusu duruma mutlaka müdahale edilmesi gerektiğini ifade eden galerici esnafı, "Bizler şehir merkezinden uzakta kendi dükkanımızda saatlerce gelip en azından araç fiyatlarını soracak müşteri bekliyoruz. Oysa bazı açık göz vatandaşlar, araçlarına 'satılık' ibaresi yazıyor. Aracın çeşitli özelliklerini ve irtibat telefonunu iliştirip, çekip gidiyor. Özellikle Cumhuriyet Caddesi'nde günde on binlerce insan geçiyor. Birçok kişi bu araç sahibi ile irtibata geçiyor ve o şahsın aracı nihayetinde satılabiliyor. Peki, herkes caddeye aracını bırakıp satarsa, biz burada ne diye çalışıyoruz? Bu uygulamaya son verilmesi gerekiyor. En azından aracında 'satılık' ibaresi bulunan bu araçlar, mutlaka çekiciler tarafından ilgili park yerlerine çekilmelidir. Yoksa bu gidişle aracını satmak isteyen galericiler sitesine değil, caddelere akın eder. Bu, kesinlikle adil değildir. Bizler vergimizi veriyoruz. Burada sigortalı işçi çalıştırıyoruz. Birçok kişi de kira ödüyor. Birileri ise bedava ticaret yapıyor. Bu duruma müdahale edilmesini istiyoruz" şeklinde konuştular.

   Bölge: Bişar Ulutaş