Fuat Arpa'nın son kitabı yayında…

Vanlı Eğitimci, Şair-Yazar Fuat Arpa'nın son kitabı 'Kürt Sorununda İslamcılar' Çıra Yayınları arasında çıktı. Arpa, söz konusu kitabın üç yıllık bir çalışma sonucunda hazırlandığını belirtti.

VAN 12.07.2018 10:50:47 0
Fuat Arpa
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Vanlı Eğitimci, Şair ve Yazar kimliğiyle tanınan Fuat Arpa, Kürt Sorununa farklı bir mercekten baktığı kitabını piyasaya sürdü. Arpa'nın, 'Kürt Sorununda İslamcılar' adlı kitabı okuyucularla buluştu.
    Yaklaşık 3 yıllık bir çalışma sonucu bu dosyayı hazırladığını söyleyen Fuat Arpa, çalışmasında Türkiye'de İslamcıların Kürt sorunu hakkında ürettikleri çalışmaları değerlendirmeye tabi tuttuğunu belirtti.
    Türkiye Müslümanlarının sorunları hafızası ile ilgili bir çalışma yapılacak olsa ilk sırada hangi başlıkların yer alması gerektiğini akıcı bir üslupla anlatan Arpa, "Tevhidi uyanışın istendik seviyelere gelememiş, ümmetçilik, siyasallaşma sorunları, halka inme meselesi, İslamcılık etrafındaki bitmek bilmeyen tartışmalar, mezhepçilik, tasavvufi konular, cemaatler zemininde oluşan tartışmalar, halka yönelik dönüştürücü eksen zayıflığı, geleneğe bakış, sekülerleşme, eksen kaymalraı ulusçuluk savrulmaları ve tabii ki Kürt sorunu. Kürt sorunu Türkiye Müslümanlarının muhatap oldukları en ciddi sorunlar sıralamasında yerini korumaya devam ediyor. İslami kesim -bazı çevreler istisna tutulacak olursa- Kürt meselesinin sadece dış mihraklar ekseninde gelişen bir sorun olmadığını uzun süredir zaten tartışmaktadır. Mesele işte bu tartışmaların dünden bugüne nerelere geldiği, yarınlara nasıl taşınacağıyla ilgilidir. Dün Kürt sorunuyla ilgili bir elin parmak sayısını geçmeyecek kitap vs. çalışma ile sınırlı bir ilgi yaşadığımız zaman diliminde her gün artan bir yekunla anlam buluyor. İslami kesimin konuyla ilgili çalıştay, rapor, makale, araştırma ve yazıları, özel dosyalar türünden çalışmalara durmadan eklemeler oluyor. İslamcıların, İslami cemaatlerin Kürt sorunuyla ilgili ürettiği pratikler nelerdir? İslamcılar Kürt sorunu bağlamında ortak stratejiler geliştirilebilmiş midir? Kürt sorununda İslamcılar, bu ve benzeri sorulara cevap olabilecek bir çalışma araştırma süreci sonunda şekil bulmuştur. Süreç içerisinde izlenen yöntem çok yönlü bir okuma, bölge gezileri, söyleşiler, taramalar ve değişik araştırmaları kapsamaktadır" yorumunu yaptı.
    Çıra Yayınları tarafından yayınlanan kitabın, ülkenin birçok kitapevinden temin edileceği ifade edildi.