Fistan Sokak yenileniyor

İpekyolu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Butik Sokak” çalışmaları devam ediyor.

VAN 16.11.2018 10:33:53 0
Fistan Sokak yenileniyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yenileme çalışmalarına kısa bir süre önce başlanan Fistan Sokak'ta da son aşamalara geliniyor. Cumhuriyet Caddesi 2’inci sokakta bulunan, yerel düğün kıyafetlerinin satıldığı ve Fistan Sokak olarak bilinen bölgede, İpekyolu Belediyesi tarafından yenileme çalışmaları sürüyor.
Konuyla ilgili görüştüğümüz yüklenici firma yetkilisi Gürgin Kent, şunları söyledi; “MÇZ İnşaatın sahibiyim, bu butik sokak çalışmasını biz sürdürüyoruz. Yaklaşık 20-25 gündürçalışmalarımız devam ediyor. Bu ayın 20-25’inde bitirmeyi planlıyoruz. Çok güzel bir sokak olacak burası. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Sokağımız faaliyete geçtikten sonra vatandaşlar buraya huzurlu bir şekilde gelip oturabilece. Sokağımızın üst tarafında gölgelik amaçlı tenteler olacak. Bu sayede, yaz aylarında gölgelik ve serin bir ortam oluşacak, vatandaş rahat bir şekilde dinlenebilecek. Hem altta hem de üstte ışıklandırma ledlerimiz olacak. Ayrıca 3 metre boyunda direk lambalarımız olacak.”
Sokak esnaflarından Aydın Manifatura sahibi Aydın Kaya ise şunları söyledi; “Sokakların yenilenmesi ve bu sebeple güzelleşmesi Van için önemlidir. Sokaklar güzelleştikçe daha çok ilgi çeker, turist rağbet eder. Bizim sokağımız daha bitmedi, tabii ki biz de nasıl olacağını merak ediyoruz ama şuanda projeye göre güzel gözüküyor. Sokağımız araç trafiğine de kapanacak. Bizim için çok olumlu etkileri olacak çünkü burada araçlar park ediliyordu ve bu bizim için sorun oluyordu. Araç girişine kapalı olması bizim için çok büyük bir avantajdır.” 
Özel Haber: M. Selim Kurt