“FIRIN VE PAZAR YERLERİ BOMBALANIYOR”

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van-SDİ) İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Musa Gençcelep, Suriye’de sivillere yapılan saldırıları kınayarak, “Bugün Esed'e, Putin'e, IŞİD'e, Amerika’ya, Siyonistlere ve zulme ortak olan bütün zalimle

VAN 1.12.2015 18:17:29 0
“FIRIN VE PAZAR YERLERİ BOMBALANIYOR”
Tarih: 01.01.0001 00:00
BUGÜN MAZLUMA SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR

 Haber Merkezi

Van-SDİ Başkanı Prof. Dr. Musa Gençcelep, yaptığı açıklamada, Suriye de 2011 yılında başlayan Esed rejiminin tüm zalimliği ve gaddarlığı mazlum ve korumasız olanSuriye halkına karşı vahşice saldırıların devam ettiğini belirterek, zalimlerin sivil yerleşim alanlarını, pazar yerlerini varil bomlarıyla vurmayı 4 yıldır aralıksız sürdürdüğünü dile getirdi.

“FIRIN VE PAZAR YERLERİ BOMBALANIYOR”
IŞİD bahanesiyle mazlum sivillerin katledildiğini ifade eden Gençcelep, “Esed; Kendi zalimliği yetersiz olunca başka zalimleri yardımına çağırmış ve Rusya hava operasyonları ile zulme dâhil olmuştur. Rusya tüm dünyanın gözü önünde ‘İŞİD’i vuruyoruz’ yalanı altında, Suriye’ye yardım götüren tırları, aç ve susuz insanlara günde binlerce ekmek üreten fırınları ve pazar yerlerini bombalanıyor. Zalimler ordusu haftalardır özellikle Bayırbucak bölgesini hava operasyonları ile bombalamakta, Müslüman Türkmenlerinin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları atarak kadın, çocuk ve yaşlı demeden sivilleri öldürmektedir. Zalim Rusya'yı, Katil Esed'i ve bütün işbirlikçilerini Bayırbucak Müslümanlarını yok etmeye yönelen saldırıları ve katliamlarından dolayı kınıyoruz.” dedi.

“MAZLUMUN DİNİNİ, IRKINI, MEZHEBİNİ HİÇBİR ZAMAN ÖNEMSEMEDİK”
Mazlumun dinine, ırkına, mezhebine bakılmadan yardım edileceğini dile getiren Gençcelep, “Bölgede Irkçılık ve mezhepçilik yapılarak bir yol alınamayacağı ortadadır. Van-SDİ olarak bu coğrafyada Müslüman ya da değil, kimsenin saçının teline zarar gelmesini istemiyoruz. Biz bu coğrafyada insanların hak ve hukuklarının gözetilmesi, kimseye ikinci sınıf muamele yapılmasını istemiyoruz. Biz bütün insanlığı, her türlü katliama karşı birlikte hareket etmeye, kan ve gözyaşına el birliğiyle son vermeye davet ediyoruz. Bölgede oynanan oyunları, kurulan tuzakları ve planlanan senaryoları boşa çıkarmak için her bireyin, her kurumun düşünmesi ve sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz. Mazlumun dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman önemsemedik. Bu anlayışla, Bayırbucak başta olmak üzere Suriye'de hayatını kaybeden Türkmen, Arap, Kürt veya diğer ırktan insanlara, kardeşlerimize, masum ve mazlum insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” diye konuştu.

 

 

Haber Kaynağı: VAN OLAY GAZETESİ