Fevzi Leventoğlu’nun ismi parkta yaşatılacak

İpekyolu Belediyesi tarafından Van’ın kültür elçisi, Van Türkülerinin ve halk oyunlarının Van dışında temsilinde büyük emekleri olan ve 2012 yılında hayata veda eden Vanlı sanatçı Fevzi Leventoğlu'nun isminin yaşatılacağı bir pa

VAN 3.11.2018 17:34:12 0
Fevzi Leventoğlu’nun ismi parkta yaşatılacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Şerefiye Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi İnkılâp Sokakta hizmete açılan park yaklaşık 3 dönümden oluşuyor. İçerisinde çocuk oyun alanları ve dinlence alanlarının olduğu parkın diğer bir özelliği de şehir merkezinde yer alması.
Vanlı sanatçı Fevzi Leventoğlu’nun anısına yapılan parkın açılışına Vali Yardımcısı Sinan Aslan, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, AK Parti Van Milletvekili ve Merkez Karar Yürütme Kurul Üyesi Osman Nuri Gülaçar, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, STK temsilcileri, muhtarlar, Fevzi Leventoğlu’nun ailesi ve vatandaşlar katıldı.
Parkın açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra davetlilere Fevzi Leventoğlu’nun kendi sesiyle türkü dinletisi, Tuşba Sanat Kulübü tarafından hazırlanan Diyarbakır yöresine ait halk oyunları gösterisi ve Van Toplum Kültür ve Sanat Derneği ekibinin hazırlamış oldukları türkü dinletisiyle devam etti. 

 

“ÇOK MUTLUYUZ”
Programda konuşan Fevzi Leventoğlu’nun oğlu Fuat Leventoğlu katılımcıları selamlayarak şunları söyledi; “Bu hizmetten dolayı emeği geçenlere şükran borçluyuz, minnet borçluyuz, çok mutluyuz, ailemiz adına da çok teşekkür ediyoruz. Şehrimiz adına ve şehrimizdeki değerli insanlar adına bu hizmetlerin devamını diliyoruz.”

 

“ANLAMLI, DEĞERLİ VE GÜZEL”
Daha sonra konuşan AK Parti Van Milletvekili ve Merkez Karar Yürütme Kurul Üyesi Osman Nuri Gülaçar; “İpekyolu Kaymakamımız ve Belediye Başkan vekilimiz Sayın Cemil Öztürk Beye İpekyolu ilçemize kazandırmış olduğu birçok güzel ve bir birinden değerli eserler adına teşekkür ediyorum. Bir kaymakam, bir belediye başkan vekili olarak şuana kadar ilçemize kazandırmış olduğu, onlarla ifade edeceğimiz güzel eserler için Van adına, İpekyolu ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Ben Cemil Beye sordum; niye Fevzi ağabeyin ismini parka koydun? Asıl öğrenmem gereken şey şuydu. Eskimezlerden bir ağabeyimizi şu şehre, memlekete hizmet etmiş, emeği olmuş bir güzel insanın burada isminin yaşatılması anlamlı, değerli ve güzel. Ama bunu dışarıdan gelmiş bir kaymakamın düşünmesi, yapması ve şimdi bu parkın açılması, adıyla beraber bana çok değerli ve kıymetli geldi. Cemil Bey yaptığınız bütün hizmetler için şahsım, İpekyolu ve Van halkı adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

“EN İYİSİNİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞTIK”
İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk de şunları söyledi; “16 Aralık 2016 tarihinde devraldığım İpekyolu Belediye Başkan Vekillik görevi yaklaşık olarak 2 yılı buldu. Bu süre zarfında halka hizmet hakka hizmettir anlayışı içerisinde ekibimle beraber gece demeden, gündüz demeden, hafta sonu demeden Vanlılara ve İpekyollulara en iyisini yapmak için çalıştık. Ve bu 2 yıllık zor ama bir o kadar da keyifli, bizlere mutluluk veren, onur veren projelerin meyvesini çok şükür almaya başladık. Sizler İpekyolu Belediyesinin bu 2 yıl içerisinde yapmış olduğu çalışmalara bizzat şahit oldunuz. Özet geçmek istiyorum; bu 2 yılda 300 kilometre sıcak asfalt belediyemiz tarafından Van’ımızın her sokağına kavuşturuldu, asfalt anlamında girmediğimiz sokağımız kalmadı. 50 mahallemizin 30’u kırsal mahalle olmak üzere 600 bin metrekare kilit taşını vatandaşlarımızla, köylülerimizle buluşturduk, buna sizler de şahitlik ediyorsunuz. Elbette biz belediyeciliğe yol yapmak, asfalt yapmak ve alt yapı yapmak olarak bakmadık, bakamayız da. Biz yine gururumuz olan ve 1,5 yıldır 1000’e yakın engelliye hizmet veren Engelsiz Yaşam Akademisiyle de tüm Türkiye’ye, dez avantajlılara, engellilere vermiş olduğumuz hizmet anlamında örnek olduk. Ve bugün Engelsiz Yaşam Akademisi hakikaten hem bizim hem de Van’ın gururu olarak hizmetlerine devam ediyor.”

 

“VERİLECEK İSMİN BİR KARŞILIĞI OLMALIYDI”
“Yeşil alan Van’da en fazla İpekyolu İlçesinin özlemini duyduğu, hasretini duyduğu projelerin başında geliyor. İpekyolu Van’ın tam kalbi, tam merkezi, yerleşimin çok önceden olduğu bir yer olduğu için yeşil alanları ortaya çıkartmak çok zor. Ama biz yeşil alanların sayısını da 2 yıllık süre içerisinde İpekyolun’da artırdık” diyen Öztürk daha sonra 2017 ve 2018 yılı içerisinde hizmete açmış oldukları parkların isimlerini sayarak konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yaklaşık yine 2 hafta önce hep beraber açılışını gerçekleştirdiğimiz ve yine şehrin merkezinde yer alan ‘Kent Park’ hem Van’ımızın hem de Van’ın dışından gelen tüm ilçelerin soluk alabileceği, nefes alabileceği güzel bir alan oldu. Şuanda orası her zaman dolu, demek ki doğru bir iş yaptık, orası da hazineye ait bir yerdi, İpekyolu belediyesine tahsisini yaptık, ondan sonra da hızlı bir şekilde projesini yaparak 2 hafta önce açılışını yaptık. Kevenli Mahallemizde park yoktu burada da 7 dönümlük bir park yaptık. Bugün yine burada şehrin merkezinde yeşil alana ihtiyaç olan bir yerde, çocukların gelip oynayabileceği, ailelerin dinlenebileceği bir alana ihtiyaç vardı, biz bunun tespitini yaptık. Burası İpekyolu Belediyesine ait olmayan bir yerdi, TOKİ’ye ait olan bir yerdi. Burası da TOKİ’ye 3 Milyon verilerek şehrimize, İpekyolumuza park olarak kazandırılan bir yer. Özellikle bunu belirtmek istiyorum; burası imarda konut bölgesiydi ama biz dedik burada parka ihtiyacımız var. Sağ olsunlar bize yardımcı oldular, buranın değeri yaklaşık 6 milyon civarında ama bize kendilerine mal ettikleri rakama yani 3 Milyona 18 taksitle verdiler. 18 taksidi ödedik ve bitirdik. Burayı TOKİ’den alarak park olarak kazandırdık, bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ve adını Fevzi Leventoğlu olarak koyduk, neden, dedim ki elbette ben sizler gibi Vanlıyım, çünkü kaymakam olarak nereye gidersem oralı olmayı düstur edindim. Ama sordum buraya ne isim verebiliriz diye, çünkü verilecek ismin bir karşılığı olmalıydı. Bana dediler ki Fevzi Leventoğlu var, sizler belki bilmezsiniz ama Van’ın kültürüne sahip çıkan ve ömrünü Van’ın kültürünün gelişmesi anlamında, Van’ın hafızasına veren birisiydi. Dolayısıyla bu isim yakışır denildi. Biz de bu teklifi değerlendirdik, hakikaten değerli bir isim Fevzi Leventoğlu ismini parkımıza verdik. Ben tekrardan kendisine Allah’tan rahmet diliyorum, ismi de bu şekilde yaşamış oldu, bir parka ismi verilerek unutulmamış oldu. Tekrardan parkımızın hem mahallemize, hem ilçemize, hem de ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.  
İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk’ün konuşmasından sonra Fevzi Leventoğlu’nun ailesi adına oğlu Fuat Leventoğlu tarafından Öztürk’e günün ve yapılan hizmetin anısına plaket takdimi yapıldı. Program daha sonra kurdele kesimi ve Fevzi Leventoğlu Parkının gezilmesiyle sona erdi. / Haber: M. Selim Kurt

Fevzi Leventoğlu’nun ismi parkta yaşatılacak

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: