Faruk Alpaslan, ‘Servis araç sayıları artmayacak’

Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Faruk Alpaslan, “Rakiplerimiz hakkımda servis araçlarının sayılarını arttıracağımı iddia ederek iftira atıyor. Servis araçlarının sayılarını arttırmayacağız, sadece gelirle

VAN 15.12.2017 09:20:26 0
Faruk Alpaslan, ‘Servis araç sayıları artmayacak’
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Ziya Türk'ün Haberi

 

Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Faruk Alpaslan, “Rakiplerimiz hakkımda servis araçlarının sayılarını arttıracağımı iddia ederek iftira atıyor. Servis araçlarının sayılarını arttırmayacağız, sadece gelirlerini arttıracak çalışmalar yapacağız” diyerek atılan iftiraları reddetti.

 

Ocak 2018’de yapılacak olan Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına aday olan Faruk Alpaslan, yaptığı basın açıklaması ile servis araçlarının sayılarını arttırmayacaklarını söyleyerek hakkında yayılmaya çalışılan asılsız iddia ve iftiralara cevap verdi.

 

SERVİS ARAÇ SAYILARI AYNI KALACAK, GELİRLERİ ARTACAK

Servis araç sayılarını arttırmayı hiçbir zaman düşünmediğinin altını çizen Faruk Alpaslan, “Servis araçları elde ettikleri kazançları ile giderlerini karşılayamaz hale geldi. Okul servis araçlarında 10 Mart 2017 tarihli ve 30003 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında rehber personel görevlendirilmesi zorunlu hale geldi. Servis araçları öğrencilerden aldıkları ücretlerden, rehber personeli maaşı ve sigortası, araç yakıt vergi ve sigortası, belediyeye ödenen güzergah bedeli, araç bakım onarım giderleri de hesap edildiğinde, sürücülüğünü araç sahibinin yapması halinde asgari ücretin altında bir kazanç kalmaktadır. Şoför çalıştıran servis araçları zarar etmektedir. Sonuç olarak ekmek kazanmak için servis çalıştıran ve zarar eden esnafımızın giderlerini asgariye indirip, kazancının cebinde kalması için gerekli çalışmaları yaparak hakkına sahip çıkacağız.  Servis araçlarının çalışma esasları doğrultusunda kazanç sağlayabileceği, hizmet alan öğrencilerin ve velilerin de mutlu olabileceği bir sistemin kazandırılması için çalışacağız” dedi.

 

TAHSİSLİ PLAKA SAYILARI KORUNACAK

Servis araçları, taksiler ve toplu taşıma için tahsis edilen araç sayılarını arttırmayacaklarını ifade eden Faruk Alpaslan, “Özellikle servis araçları zaten zor durumda. TEOG sınavlarının kaldırılmasında sonra, mevcut servis sayısı karşısında talep düştü. Servis sayılarının arttırılmasını düşünen rantçılar, esnafımızın ekmeği ile oynamak istiyor. Biz rantçılara karşı mücadele ederek servis sayılarını arttırmayacağız. Aksine mevcut servis sayıları korunacak ve esnafımızın kazancını arttırmak için girişimlerde bulunacağız. Ayrıca ne (S) plakalarda, ne (T) plakalarda, ne (M) plakalarda, ne de (H) plakalarda tahsis edilen, mevcut esnafımızın hak ve hukukunu korumak için her zaman mücadele edeceğiz” dedi.

 

SERVİS ARAÇ SAYISINI ARTTIRMAK İSTEYEN RANTÇILARA, MÜSADE ETMEYECEĞİZ

Servis araç sayılarını arttırmak isteyen bazı rantçıların kendisini yalan ve iftiralar ile karalamak istediğine dikkat çeken Faruk Alpaslan, “Bazı çıkarcılar servis araçlarının sayısını arttırarak, kendileri rant elde etmek istiyor. Rantçılar servisçi esnafımızın ekmeği ile oynamak için bazı planlar yapıyor. Yaptıkları planları seçimleri kazanmamız halinde bozacağımızı bilen rantçılar, asılsız ve yalan iddialar ile bizi karalamak ve servisçi esnafımızın kafasını karıştırmak istiyor. Biz göreve geldiğimizde mevcut araç sayıları korunacak, esnafımızın kazancını arttırmak, hak ve hukukunu korumak öncelikli görevimiz olacak” diyerek servisçi esnafının asılsız iddia ve iftiralara inanmamasını istedi.

 

ESNAFIMIZIN EKMEĞİNİ KORUMAK İÇİN ANT İÇTİK

Asılsız iddia ve iftiralar ile karalamaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyleyen Faruk Alpaslan, “Biz her zaman esnafımızın ekmeğini korumak, ekmek mücadelesinde destek vermek için ant içmişiz. Ekmek mücadelesinde şoför esnafımızın, sonuna kadar yanında durduk, durmaya da devam edeceğiz. Kimse bizi böyle iftiralar ile karalamaya çalışmasın” dedi.

 

HİZMET ÜRETEMEYENLER İFTİRA ÜRETİYOR

Mevcut yönetimin karalama yapmaktan hizmet etmeye fırsat bulamadığını belirten Faruk Alpaslan, “4 yıl boyunca hiç bir başarı gösteremeyen ve hizmet üretemeyen yönetim, yapacağı hizmetleri anlatmak yerine, çeşitli iftiralar atarak esnafımızın kafasını karıştırmaya çalışıyor. Geride kalan 4 yıl Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve şoför esnafımız için kayıp olmuştur. Mevcut yönetimin, şoför esnafımızın hak ve hukukunu korumak, ekmek mücadelesine destek olmak ve kazancını arttırmak için projeleri varsa ortaya koysunlar, yoksa esnafımızın ve odamızın gelecek 4 yılını heba etmesinler. Asılsız iddialar ve iftiralarla karalama yapıp esnafımızın kafasını karıştırmak yerine,  4 yıl denedik, biz bu işi yapamadık ve yapamıyoruz diyerek emaneti ehline teslim etsinler” dedi.

Van Postası Haber