Faruk Alpaslan: Ak Parti sessiz devrim yaptı

AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, Ak Parti Hükümetleri döneminde sessiz devrimler yapıldığını belirterek, 13 yıllık dönemde 80 yıllık cumhuriyet tarihinde yapılmayan hizmetlerin yapıldığına işaret etti.

VAN 5.10.2015 17:31:10 0
Faruk Alpaslan: Ak Parti sessiz devrim yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Hizmet geleneği olan bir aileden gelmenin gurur ve onurunu yaşadığını belirten AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, “Bir hizmet insanı olarak bugüne kadar sivil toplum kuruluşlarında esnafımıza ve halkımıza ibadet duygusu ile hizmet ettim. Çünkü halka hizmeti hakka hizmet olarak gören bir inancın mensuplarıyız. STK Başkanlıklarında yürüttüğüm hizmetimi siyaset ile sürdürmek istedim. AK Parti’yi geçim kapısı olarak görenlere inat, ibadet duygusu ile hizmet etmek için buradayım.  AK Parti benim için bir hizmet kapısıdır… Dün olduğu gibi bugün de teşkilatımızın her kademesinde hizmet etmek üzere huzurlarınızdayım” dedi.
 
 “HAK MÜCADELESİ İNSANIMIZI YAŞATARAK YAPILIR”
AK Parti hükümetleri döneminde sessiz bir demokratik devrim yapıldığını belirten Faruk Alpaslan, “Dün inkâr ediliyorduk, Dün kendimizi ifade edemiyorduk, Şarkımızı, Türkümüzü dinleyemiyorduk. Ancak bugün geldiğimiz noktada haksızlıklara dur denmiş, haklarımız verilmiştir. Hak mücadelesi yapmaya devam ediyoruz, doğru yerde doğru şekilde yapılan mücadele ile haklar kazanılır. Bir insan için olmazsa olmaz hak yaşama hakkıdır, o halde hak mücadelemizi insanımızı yaşatarak yapmalıyız” dedi.
 
“AK PARTİSİZ TÜRKİYE OLMAYACAĞINI 7 HAZİRAN’DA GÖRDÜK”
Hak mücadelesinin doğru adresi, demokratikleşme yolunda devrim niteliğinde yasalar ve uygulamalarla Türkiye’yi özgürlükle tanıştıran siyasi hareketin AK Parti olduğunun altını çizen Faruk Alpaslan, “Demokrasimizin ilerlemesi, ülkemizin yenilenmesi ve güçlenmesi için 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşananlar AK Parti iktidarına ne kadar ihtiyaç olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Yeni Türkiye’nin Yeni bir toplumsal sözleşmeye ihtiyacı vardır. Yeni toplumsal sözleşmemiz, tüm haklarımızın teminat altına alındığı, hepimizin tüm değerleri ile kendisini bulduğu yeni ve sivil bir anayasa ile mümkündür. Bunların yapılabilmesi, Türkiye’deki istikrarın sürmesine, kamu güvenliğinin ve huzurun sağlanmasına bağlıdır. Güvenliğin olmadığı yerde huzur, huzurun olmadığı yerde istikrar, istikrarın olmadığı yerde ise ekonomik ve demokratik ilerleme olmaz. O halde 1 Kasım seçimlerinde önümüzde iki yol var. 7 Haziran’dan sonra çözümsüzlüğü gördük, şimdi huzuru ve istikrarı seçme zamanı. Bunun da doğru adresi AK Partidir” dedi.
 
 “AK PARTİ, ADALET VE KALKINMANIN MARKASIDIR”
AK Parti’nin 13 yıllık iktidarları döneminde 80 yıllık cumhuriyet tarihinde yapılmayan hizmetleri yaptığına değinen Faruk Alpaslan, “AK Parti demenin, güvenli yaşam, huzurlu toplum, özgür insan, kardeşlik hukukunun güçlenmesi, red inkâr ve asimilasyonların son bulması, demokratik ilerleme, insana hizmet, halka hizmeti hakka hizmet olarak bilmek, güçlü ve bağımsız Türkiye demek” olduğunu belirterek AK Parti’nin toplumu bir arada tutan bir çimentosu olduğunu vurguladı.
Yıllardır ezilmişlikten, haksızlığa uğramaktan bahsedip Kürt halkını temsil ettiklerini iddia edenlerin, çözüm sürecinde gerçek niyetlerini ortaya koyduklarını söyleyen Faruk Alpalsan, “Amaçlarının bizi temsil etmek ve haklarımızı savunmak olmadığı açık bir şekilde ortaya çıktı. Amaçları özgürlük türküleri söyleyerek bizi gizli niyet ve emellerine alet ederek baskı tehdit ve ölümlerle esir etmek. Birçok belediyede iktidar olanlar, halkın sorunlarının çözümü için hiçbir fikir ve proje üretmiyor. Yaptıkları iki şey var. O da temsil ettiklerini iddia ettikleri halkı tehdit edip baskı altına almak için yakıp yıkmak ve Erdoğan muhalefeti yapmak. Erdoğan bu ülkeye ve özellikle de bölgemize hizmet etmekten başka ne yaptı? Yollarımız, tünellerimiz, havaalanlarımız, okullarımız, hastanelerimiz, ambulanslarımız 13 yılda Ak Parti Hükümetleri ile cumhuriyet tarihinde 80 yılda yapılanın iki katından fazla oldu. Ekonomimiz dünyanın lider ülkeleri arasına girdi” dedi.
 
“HALKA HİZMET DOĞRU SİYASET İLE OLUR”
Barajı aşmazsak çözüm süreci bozulur diyenlerin, barajı aştıktan sonra çözüm sürecini bozduğunu belirten Faruk Alpaslan, “Kürdü öldürerek, okulları ve şantiyeleri yakarak, yolları hizmet için değil bomba döşemek için kazarak, ne Kürde, ne insana, ne Van’a, ne de ülkeye hizmet edilemez. Hak aradıklarını iddia edenler, en temel insan hakkı olan hizmetlerin verilmesini engellemek için, ambulansları yakıyor, sağlık personelini kaçırıyor, öğretmenleri öldürüyor, okullara bomba koyuyor, şantiyeleri yakıyor. Yakmak ve yıkmaktan başka bir şey bilmeyenler, yaralarımızı saramaz, özgürlüğümüzü sağlayamaz, haklarımızı alamaz, hizmet üretemez, gençlerimizi geleceğe hazırlayamaz” dedi.
7 Haziran seçimlerinde HDP’ ye en yüksek oy çıkan yerlerin örgüt tarafından yaşanamaz hale getirildiğine dikkat çeken Faruk Alpaslan, “En yüksek oyu aldıkları yerleri yaşanmaz hale getirerek halkı, seçmeni göç etmeye zorladılar. Şırnak, Batman, Hakkâri illerinde, Silopi, Cizre, Şemdinli, Varto, Yüksekova, Başkale, Özalp ilçelerinde ve Van’ın Karşıyaka, Yeni Mahalle ve Yalım Erez mahallelerinde HDP ve sırtını dayadığı örgütler, kendilerine oy veren halkı adeta cezalandırdılar. Hasta çocuğu almaya giden ambulansa Molotof attılar. Kürdün hakkı böyle mi savunulur? Kürt’e böyle mi hizmet edilir? Bu mudur demokrasi, özgürlük ve barış siyaseti?” diye sordu.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi