`Failler neden yakalanmıyor

`PKK/BDP yanlıları tarafından 5 Mayıs 2011`de katledilen Ubeydullah Durna`nın şehadetinin üzerinden 2 yıl geçtiğini ve başlatılan soruşturmada herhangi bir ilerleme olmadığını belirten ailesi, olayın faillerinin bulunmasını istedi.

VAN 6.05.2013 16:31:24 0
`Failler neden yakalanmıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Hakkari`nin Yüksekova ilçesinde 5 Mayıs 2011`de PKK/BDP yanlıları tarafından katledilen Ubeydullah Durna`nın Annesi Hafsat Durna, Eşi Ayşe Durna, Babası Behçet Durna ve Amcası Mehmet Durna olayın üzerinden 2 yıl gibi uzun bir süre geçmesine rağmen hala faillerin bulunmamasını manidar bulduklarını belirterek, faili meçhul cinayetlerin ortaya çıkarıldığı bu süreçte polisin gözleri önünde vuku bulan bu olayın faillerinin neden otaya çıkarılmadığını sordu.

"Tek isteğimiz oğlumun katillerinin bulunmasıdır"
İlk olarak konuştuğumuz şehidin annesi Hafsat teyze , "Oğlum bazıları gibi memleketine, insanına zarar veren biri değildi. Onun şahadeti ile iftihar ediyorum. Yetkililerden tek isteğimiz oğlumun katillerinin bulunmasıdır. Bizler de bilelim kimdir nedir? Bilelim ki içimiz rahat etsin. Şehid annesi olarak oğlum bu mübarek yolda şehid edildi. Allah rızası ve Allah yolunda şehid oldu. Canını ve ruhunu Kuran`a feda etti. Resulullaha feda etti" dedi.

"Eşimin failleri neden yakalanmıyor?"
Şehidin hanımı Ayşe Durna da, Eşinin onlara iyilikten başka hiçbir zararının dokunmadığını belirterek, "Bizlere bu fırsatı verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Şehid gerçekten çok değerli çok kıymetli bir insandı. Şehidin şehadetinin üzerinden 2 yıl geçti ve hala failleri yakalanmadı. Bizden ne istediler biz onlara ne yaptık ki bunu bize reva gördüler. Onların fakir ailelerine biz nişan yüzüklerimizi bile vererek yardımlarda bulunduk. Eşim bunları yaptı elhamdülillah. Eşimin hakkı söylemesinden başka onlara ne zararı dokundu. Burada yetkililere sormak istiyorum. Eşimin failleri neden yakalanmadı. Onlar sessiz kaldıkça içimizde bin bir türlü şüphe uyanıyor. Biz işin üzerinden ciddi anlamda durulmasını istiyoruz. Biz en kısa zamanda faillerin yakalanıp cezalarını çekmesini istiyoruz" dedi.

"Bizler bu zulmü kabul etmiyoruz Allah da bu zulümleri kabul etmeyecektir"
"Bizler bu dava uğruna cezaevlerine atılanlar, canlarını ve mallarını feda eden kardeşlerimizin hakkına girmemek için burada canla başla çalışıyoruz" diyen şehidin eşi, "Benim bacılarımdan ve ağabeylerimden isteğim; gevşemememizdir. Bizler bu zulmü kabul etmiyoruz Allah da bu zulümleri kabul etmeyecektir. Bunlar zulümlerine devam ettikçe inşallah bizler daha da sağlam durmaya çalışacağız onların da isteği bizim sağlam durmamamız canımızı yakıp da bir adım geriye durmamızı sağlamaktır. Ama vallahi onlar ne yaparlarsa yapsınlar tek bir adım bile geri atmayacağız" ifadelerini kullandı.

"Biz onları hak davaya davet ediyoruz"
Şehidin şehadetinden sonra çok sıkıntı çektiklerini ifade eden Durna, "Biz inşallah onları hak davaya davet ediyoruz. Yine de elimizden geldiğince onlara iyilikte bulunmaya devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi başsağlığına gelen insanların yolunu kestiler türlü sıkıntı yaşattılar bizlerle alay edip güldüler" diye konuştu.

"Bu dava uğruna biz gerekirse evladımızı da feda edeceğiz"
Olayın polisin nezaretinde gerçekleştiğini ifade eden Durna, "Ben bu gün böyle mağdurum. Elhamdulillah Allah katında değil. Ama yalnızlık gerçekten çok zor bir şeydir. İki çocukla böyle gerçekten çok zordur. Ben aklıma ve dilime geldikçe Rabbim sen bu zulmü kabul etme diyorum beni de böyle mağdur ettiler. Eğer seyirci kalınmasaydı olaya müdahale edilseydi bu gün belki bunlar yaşanmazdı. Ve ben şunu söylemek istiyorum görmüyor musunuz siz Bir dal kırdıkça yenisi yeşeriyor siz bir dal kırdınız iki tane üç tane yeşerdi. Allah`ın izniyle daha da yeşerecek. Bizler de çalışmalarımızı şehidin şehadetinden sonra daha da artırdık. Bizleri söndürmek isterken daha da tutuşturdular bizler acılarımızla daha da tutuştuk. Allah`ın izniyle gerek şehidin gerekse hapishanelerde yatan ağabeylerimiz kardeşlerimizin ve bu uğurda canlarını feda eden kardeşlerimizin davası uğruna biz gerekirse evladımızı da feda edeceğiz. Hiç kimse bu nurun karşısında duramayacaktır. Bunu hala görmüyorlar mı?" diye konuştu.

"Artık yeter, oğlumun katilleri bulunsun"
Şehidin babası Behçet Durna ise bu güne kadar oğlunun katillerinin bulunmamasının kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, "Artık yeter, oğlumun katilleri bulunsun. Hiç kimse `oğlun neden öldürüldü, kim öldürdü` diye sormuyor. Biz sorduğumuzda bize hiçbir bilgi verilmiyor. Oğlumun katillerini örtbas eden, onların bulunması için herhangi bir çalışma yapmayan yetkilileri Allah`a havale ediyorum" dedi.

Çarşafa bile tahammülleri yok
Şehidin amcası Mehmet Durna da, Ubeydullah`ın şehadetinden sonra kendilerine çok sıkıntı yaşatıldığını aktararak, "Şehadetinden sonra köyümüzün elektriğini, suyunu kestiler. Yollarımızı kestiler. Burada köyde tanıdığı kişileri bunlar Hizbullahçıdır. Bunların taziyelerine gitmeyin diye tehdit ettiler. Şimdiye kadar da ambargoları devam ediyor. Hatta bacılarımız çarşıda gezdiklerinde örtülü ya da çarşaflı oldukları için onlara `burada çarşaf yasaktır. Burada bunlara müsaade edemeyiz. Bunları burada barındırmayacağız.` diyorlar olayın diğer boyutu da yeğenimin katillerinin hala bulunamamış olmasıdır bizler katillerin bulunmasını istiyoruz. Süreçte bizleri yalnız bırakmayan Müslümanlara da teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)