Eyüp Acar, ekibiyle bu işi başarabilir mi?..

Van’daki gençlik iyi bir siyaset, iyi bir teşkilat iyi bir performans çizebilecek güçtedir.

VAN 17.11.2016 10:27:32 0
Eyüp Acar, ekibiyle bu işi başarabilir mi?..
Tarih: 01.01.0001 00:00
 SİYASETTE GENÇLERE ŞANS VERİLİRSE?

Önümüzdeki süreçte mevcut yönetimin artısıyla-eksisiyle, hayrıyla-günahıyla görev süresi Mart veya Nisan ayına kadar devam edecek ve ardından Van AK Partide bir değişim olacak. Kulisler şimdiden hareketlenmeye çeşitli isimler dillendirilmeye başlandı. Her isim muteberdir önemlidir. Van'a Vanlıya hizmet etmek için olduklarından şüphe yoktur.

Yeni süreç, atamayla mı olur görevlendirmeyle mi olur kongreyle mi olur yani anlayacağınız AK Parti Van il teşkilatında yeniden yapılandırma olacağı muhakkak, işte bu minvalde diyorum ki, gençler değerlendirilmelidir çünkü gençlik, toplumun sigortasıdır.  Bu sigortanın amperi yani toplumla ilişiği, toplumsal sorumluluk verilmesi ne kadar güçlü olursa aktarılan siyasal enerji oranı da güçlü olur.

Bilindiği üzere, ülke siyasetinin son onaltı yılına damgasını vuran AK Parti ve onun başındaki güçlü lider arkasındaki gençlik ne kadar güçlenirse siyasal iradenin yönlendirmesi de o kadar güçlü olur. Bu yaşı ilerlemiş olanların devre dışı bırakılması anlamında değil!.

Onlar toplumsal hafıza yani tecrübe gençler ise enerji birikim aksiyon içinde büyüklerinin tecrübeleriyle hareket ettiğinde o toplumun yapısındaki değişim ve dönüşüm daha hızlı olacak. Siyasal bir hareketin en önemli yönü, harekete gönül veren gençlerinin fedakâr olmalarıdır. Eğer bir harekette fedakârlık ön planda olmazsa onun toplumun beklentilerini karşılaması mümkün olmaz.

Çoğu zaman siyasette sayısal çoğunlukla fedakârlığın alacağı sonuçları alınmaz, çünkü menfi çıkarlar ön planda olduğunda başarı şansı düşer. Siyasette samimiyet, fedakârlık ve özveri gereklidir derken, bu fedakârlık ve özveriye sahip olan isimlerden biri de yıllarca gençlik kolları başkanlığı yapmış olan Eyüp Acar'dır.

AK Parti gençliğinin önde gelen isimi Eyüp Acar gençlik kolları başkanlığı yaptığı 5 yıllık dönemde üç il başkanı ve üç gençlik kolları genel başkanıyla çalışmış olmasından dolayı görev süresince almış olduğu tecrübe ve birikim onun Van'daki siyasete katacağı artı değer için en önemli etkendir diyebiliriz.

Kendine olan güveni, etrafında kenetlenmiş olan gençlik yıllardır partide görev yapmış olması, en zor seçimlerde bile hiçbir fedakârlıktan kaçınmaması, bütün bunlar partili büyükleri tarafından takdir edilmesi ve duyulan güven hiç şüphesiz siyasete yeni bir ivme kazandıracaktır.

Yereldeki siyasette görüldüğü kadarıyla büyüklerine nazaran enerji taşımadaki sigorta görevini daha iyi yaptığını söyleyebiliriz. Görevini yapmasındaki kararlılığı ekibini iyi kontrol etmesi, arkadaşları koordinasyon sağlamasında olduğunu görüyoruz. Ayrıca kolektif çalışma anlayışına verdiği önemden dolayı geleceğe yönelik güven vermektedir. Sosyal yönü büyüklerine nazaran daha fazladır.

Eyüp Acar, ekibiyle bu işi başarabilir mi?..

Diye baktığımızda, uzun bir süredir partide görevde olması gösteriyor ki, kendisini kabul ettirmiş, görevini yapabilecek bir olgunluğa erişmiş olması bu işi layıkıyla yapabileceğinin göstergesidir.

Gençlik kollarında görevde olduğu süre içinde özellikle seçim dönemlerinde seçim faaliyetleri, sandık başı görevleri, teşkilatın yapısının ve düşüncelerini en ücra köşelere ulaştırması, afiş ve pankart asmaları, parti içi çalışmalar, seçim bürosundaki çalışmalar vs. alanlarda verimli olduğunu görmekteyiz.

Bilinçli ve sorumluluk sahibi bir gençlik, o milletin umududur, geleceğinin güvencelerindendir. Özellikle de genç bir nüfusa sahip olan ilimiz için(ki, nüfusun yarısı yirmi yaşın altındadır) bu imkânın iyi değerlendirilmesi, İçinde yer aldığı coğrafya ve sahip olduğu tarihi miras partideki büyüklerinin genç olmasından dolayı kendisine olan güvenini artırmaktadır.

Van’daki gençlik iyi bir siyaset, iyi bir teşkilat iyi bir performans çizebilecek güçtedir. Eyüp Acar ve ekibi önümüzdeki süreçte kendilerine görev verilirse mücadelelerini en iyi bir şekilde vererek istenilen hedefe ulaşacaklardır. Gençlik, özveri, disiplin, samimiyet, güven, kolektif anlayış, paylaşım, tecrübelerden faydalanma, istişare vs. neden olmasın?..

Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.