Evet, İnsan kendine karşı bu kadar acımasız ve zalim olamaz!.

Karanlık eller

VAN 11.10.2015 17:26:34 0
Evet, İnsan kendine karşı bu kadar acımasız ve zalim olamaz!.
Tarih: 01.01.0001 00:00
 KİME YARADI?

"Bir olay olduğu zaman çok kısa mantıkla düşüneceksiniz, kimin işine yarar? Kimin işine yaradığını bilirseniz kimin yaptığını aynı adresle bulabilirsiniz."(Prof. Dr. Mahir Kaynak) yapılan bu adice eylemin adresini bulmak için bu sözün üzerine söylenecek başka söz olmasa gerek.

Evet, İnsan kendine karşı bu kadar acımasız ve zalim olamaz!.

Türkiye düşmanları yine devrede yine kan akıtıldı, hedef bu sefer Türkiye'nin merkezinde Ankara.

Türkiye'yi savaşa sokmak iç savaş başlatmak için, muhalif gibi görünen aslında müttefik olan ABD, Rusya ve batılı ülkeler her türlü oyunları oynamaktadırlar 22 Haziran 2012 tarihinde, Suriye tarafından ihtarsız olarak, savaş uçağımızı düşürdüler olmadı!.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde sınırın Suriye tarafından açılan ateşle  ve bomba yüklü araçlarla yapılan terör saldırısında 52 insanımızı katlettiler olmadı. Batının emellerine hizmet etmek ve İslam'ı fobiayı güçlendirmek oluşturulan taşeron örgüt DAIŞ'i sınırımıza saldırttılar olmadı!.

Karanlık eller 21 Tem 2015 tarihinde Suruç'u seçmişti 32 kişinin canına kıydılar olmadı. Son 4 ayda terörü yeniden Türkiye'nin her tarafında devreye soktular olmadı. Suriye'deki muhalifleri bombalamak için 03 Ekim 2015 tarihinde Rus savaş uçaklarına sınırlarımızı ihlal ettirdiler olmadı. Son olarak 10 Ekim 2015 Ankara'da aynı tezgâhla ortaya çıktılar 95 ölü 246 yaralı. Türkiye yasta insanlık yasta. Evet kimin işine yaradı?...

Bu seferde olmayacak hiçbir zaman tutturamayacaklar kirli emellerine ulaşamayacaklar. Terör olayı kim için kim adına yapıldıysa yapılsın lanet olsun. Ülkemize halkımıza her şeyden önemlisi insanlığa sığmayan bir davranış biçimidir terör. Hedef sadece barış için meydana gelenlere değildi hedef ülkemizdir halkımızdır, barış ve güven ortamıdır. Bu olaylar bir kader yazgısı mıdır kesinlikle hayır, o zaman ne yapmamız lazım?

Bunu ve bundan başka yapılmış olan vahşet olaylarının kimseye bir şey kazandırmayacağını çok iyi bilmemiz lazım. Bu ve buna benzer menfur olaylar kana doymayan, insanın ve insanlığın düşmanı olanların işidir ancak. Buna da en güzel cevabı hiç şüphesiz halkımız tahriklere kapılmayarak beklentilere olumsuz cevap vererek teröre prim vermediğini göstererek oluyor.

Bu işin insan olanların işlerine yaramadığı muhakkaktır. İdeolog değilim ama ideolojilerin işlerinde yarayacağını zannetmiyorum. Ortaya atılan her hangi bir ideolojik düşünce insana, insanlığa ve en azından kendi taraftarlarına yaramıyor, kendi halkını hedef alıyorsa o ideoloji nasıl sempati toplayacak kimin işine yarayacaktır.

"İnsan kendine karşı bu kadar acımasız ve zalim olamaz." Bir düşünün patlayan bomba ardından çıkan panik ve hemen orada bulunan tüm insanların ne yapabilirim, nasıl yardım edebilirim anlayışıyla, düşüncesiyle mağdurların dinlerini, mezheplerini, renklerini, ırklarını sormadan;  Türk müsün, Laz mı sın, Çerkez misin sormadan herkes ilk yardıma seferber oluyor.

Anlamıyor musunuz bu insanlar et ve tırnak gibi birbirlerine kenetlenmişlerdir. Sağlanmış olan bu birlik beraberlikten, huzur ortamından rahatsızlık duymanıza hiçbir kimse bir anlam veremiyor. Ne yapmak istiyorsunuz, kimlerin hesabına çalışıyor kimlerin taşeronluğunu yapıyorsunuz.

Eğer bunları halk adına yapıyorsanız yanılıyorsunuz çünkü biz halk olarak hepimiz biriz. Mutlaka ki her insanın aynı düşünmesi mümkün değildir. Ancak asgari müştereklerde birleşmede, toplumun bekası için gereklidir.

İnsanlar için ortak beka herkesin birbirlerinin hak ve hukuklarına riayet etme, kimsenin mal can ve namusuna kastetmeme, yaşanılan vatan topraklarını koruma gibi ortak temalarda birleşilirse kimsenin canı yanmaz, kimsenin kanı akmaz. 

Toplumlarda insanların ortak yönleri ne kadar çok olursa paylaşımları da o oranda olacaktır. Bu durumda toplum içerisinde kardeşlik duygularının ahlaki değerlerin gelişmesini, yerleşmesini sağlayacaktır. Bu tür menfur olayların bir daha gerçekleşmemesi, insanların ağlamaması herkesin birbirini sevdiği, birbirine saygı duyduğu bir ortam hepimizin dileği olmalıdır.

Evet, "İnsan kendine karşı bu kadar acımasız ve zalim olamaz." Eğer oluyorsa işte o zaman insanı bu kadar vahşileştiren canileştiren ideolojileştirilmiş dinin ve ideolojilerin mutlaka sorgulanması lazım!.

Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.