Ev ve araba sahibi yapan farklı bir sistem: Fuzulev

1992 yılında, İstanbul Kartal'da kurulan ve Türkiye’de 47 Şubesi bulunan Fuzulev, bir süre önce Van'da da şube açtı. Gazetemize açıklamalarda bulunan Fuzulev Van Şubesi Yöneticisi Kerem Baynal, Fuzulev'in, orta ve dar gelirli vatandaşlar?

VAN 26.01.2018 10:38:27 0
Ev ve araba sahibi yapan farklı bir sistem: Fuzulev
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Müşterilerine Türkiye’nin her bölgesinde faizsiz ev sahibi olma imkânı da sağlayan firma, Van şubesini de yaklaşık 11 ay önce açtı. Maraş Caddesi üzerinde bulunan şubesiyle Van halkına hizmet veren Fuzulev'e halkın ilgisinden memnun olduklarını belirten Fuzulev Van Şubesi Yöneticisi Kerem Baynal, her geçen gün taleplerin arttığını vurguladı. 

 

FUZULEV NASIL BİR SİSTEM?
Amaçlarının bu sistemin herkes tarafından bilinmesini sağlamak olduğunu söyleyen Fuzulev Van Şubesi Yöneticisi Kerem Baynal, Fuzulev hakkında şu bilgileri paylaştı; “1992 yılında  faaliyete başlayan Fuzulev, yardımlaşmaya dayalı, insanların ev ve araba sahibi olabilmelerini sağlayan, faizin olmadığı, kredinin olmadığı, müşterinin eğer isterse ara ödemesinin olmadığı, yardımlaşmaya dayalı bir sistemdir. 1992 yılından bugüne kadar yapmış olduğu kampanyalarla her gün kendini geliştiren, müşteri memnuniyetini ön planda tutan bu sistem, müşterinin faize, krediye bulaşmadan, bankaya gitmeden oluşturmuş olduğu gruplarla ve kendi imkânları ile girmiş olduğu kampanyalarla insanları ev sahibi yapıyor.”

 

“EVSİZ VE ARABASIZ xKİMSE KALMASIN”
Baynal, gazetemize yaptığı açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Türkiye’de bir vatandaşın ev veya araba sahibi olmasının dört tane yolu var. Ya miras kalmış olacak, ya peşin parası olmuş olacak, ya bankaya gidip kredi kullanacak veya bu yardımlaşma kampanyaları ile insanların bir araya gelip, grup oluşturup ve bu gruplar vasıtasıyla her ay bir kişiye arabasını ve evini teslim edileceği bir sistemle ev veya araba sahibi olabilecek. Bizim yapmış olduğumuz bu, isim olarak faiz ve kredinin olmadığı, çekiliş veya çekilişsiz sistemin tercih edilebileceği, kendi ödeme planını kendisinin oluşturduğu bir sistem. Dolayısıyla vizyon olarak belki ev alma hayali olmayan bir vatandaşa bile ufuk açıyoruz. Belki bir araba alamayacak olan bir vatandaşa bir araba sahibi olma imkânı veriyoruz, diyoruz ki evsiz ve arabasız kimse kalmasın.”

 

“47 MERKEZDE HİZMET VERİYORUZ”
“Merkezimiz İstanbul’un Fatih ilçesinde, Türkiye genelinde şube sayımız her gün artıyor, dolayısıyla çalışan sayımız da her gün artıyor. Net bir rakam söylemek belki zor ama şuan itibari ile 400’e yakın çalışanımız var” diyerek açıklamalarını sürdüren Baynal, şöyle konuştu; “Van'a 44'üncü şubemizi kurmuş olduk, 3 tane de bayimiz var. Yani Türkiye genelinde toplam 47 merkezde hizmet veriyoruz ve her geçen gün de büyüyoruz. Aynı zamanda Fuzulev, İstanbul Başakşehir'in temelini atan firmadır da diyebiliriz, yani mahalle oluşturmuş orada ve bugün İstanbul’da yine Başakşehir ve Gazi Osmanpaşa'da, İstanbul’un en büyük konut projesi ve işyeri projesi olarak adlandırılan 3. İstanbul ve TEM Avrasya Projesinin sahibidir. Teslim edilen 10 binlerce konut ve iş yeri var, AVM var. Fuzulev Sistemi ile 47 noktada hizmet vermeye devam ediyoruz, burada söz konusu olan kampanyalarımızın şartlarını müşteri belirliyor, yani ne kadarlık bir ev alacağını, evini nerede alacağını, ödemesini nasıl yapacağını müşterimiz kendisi belirliyor. Dolayısıyla müşteri endeksli bir sistem. Müşterimizin maaşlı olup olmaması önemli değil ve genç bir müşteri kampanyaya dâhil olabiliyor, 10 sene sonra ev sahibi olmak isteyen biri bu günden kampanyaya girip evleneceği zaman ev sahibi olabiliyor veya küçük birikimlerle insanlar ev veya araba sahibi olabiliyor. Ev kampanyasına girip, arsa yâda işyeri almak istiyorsa ona dönebiliyor, gibi çok esnek ve alternatifli bir sistem. Dolayısıyla her bir kişiyi potansiyel müşterimiz olarak görüyoruz ve bu potansiyelli müşteriyi görürken de faize bulaşmadan, birde faizin ekonomik olarak ağır yükü altına girmeden ev veya araba sahibi olabileceğini söylüyoruz. Örnek olarak sıfır peşinatla 200 bin TL’lik bir ev kampanyasına giren bir müşteri, toplam olarak 217 bin TL, yani ilave 17 bin TL bir maliyetle ev sahibi olabiliyor. Tabi bu durumdaki müşterimiz biraz bekleyecek, o gün belki evini almayacak fakat çekilişe girdiği takdirde 2. ayda ya da 3. ayda çıkabilir, 5. ayda da çıkabilir ama en kötü ihtimal vadenin ortasında evini alıyor. Aylık ödemeler müşterinin kendi imkânlarına bağlıdır, bir de kampanyanın ortasında taksidini azaltmak veya artırmak istiyorsa, peşinat veya ara ödeme yapmak istiyorsa bunları yapabiliyor. Normal kampanya şartları devam ederken, kampanyasını değiştirebilir ve bu değiştirmekten dolayı her hangi bir sıkıntı ya da zorluk çıkarılmıyor. Teslimat öncesi müşteri istediği şekilde kampanyasını değiştirebiliyor.” 

 

“KREDİLİ VE FAİZ SİSTEMİNE ALTERNATİF BİR SİSTEM”
Kampanyalara katılan müşterilerinin Türkiye’nin hangi bölgesinde isterse ev sahibi olabilme imkânı sağladıklarını belirten Fuzulev Van Şubesi Yöneticisi Kerem Baynal; “Biz Van’da Mart 2017’de şubemizi açtık, yaklaşık 11 ay oldu Van’dayız. Mayıs 2017’de teslimatımızı yaptık, yani çekilişli bir sisteme giren bir müşterimiz Mart ayında üyemiz oldu, Nisan'da, Mayıs’ta taksidini ödedi ve Mayıs’taki çekilişte ismi çıktı. İstanbul Kartal'da kendisine ev aldı. Yani şöyle söyleyeyim; 200 bin TL’lik bir kampanyaya girdi, toplamda 12 bin TL ödemişken 200 bin TL’lik evini İstanbul’da aldı ve bu müşterimiz toplam ev maliyeti için 15 bin TL gibi bir organizasyon ücreti ödedi. Kampanyaya katılmak isteyen biri Türkiye’nin hangi bölgesinde isterse daire alabiliyor. Van’da üyemiz oluyor, teslimat zamanı geldiğinde veya çekilişte ismi çıktığında Türkiye’nin istediği noktasında girmiş olduğu kampanya değerince ev alabiliyor, üstünde de alabilir ama biz kampanya değeri kadar para takviyesi yapabiliyoruz. Geçmiş aylarda teslimat yaptık, bu ay da teslimatımız var, gelecek ay teslimatımız olacak, yani her ay teslimatımız var ve müşterilerin ilgisi son derece artıyor. Neredeyse her ay bir önceki aya göre yüzde 50-60, bazı aylarda yüzde 100 fark ederek artıyor. Dolayısıyla bu sistemin mutlaka bilinmesi lazım, çünkü bu kredili ve faiz sistemine alternatif bir sistemdir, bu daha çok dar ve orta gelirli vatandaşlarımızın ev ve araba sahibi olabilme avantajı sağlayan bir sistemdir” ifadelerini kullandı.

 

“BANKAYA GÖRE ÇOK DAHA AVANTAJLI”
Fuzulev kampanyalarına katılan müşterilerin ödeme planlarını kendilerinin belirlediğine değinen ve bu amaçla çok avantajlı bir sistem olduğunu söyleyen Baynal; “Teslimat öncesi müşterimizin başvurabileceği 3 tane alternatif çözüm var. 1 vade sayısına ve süresine göre dondurma avantajı, diyelim ki 3-6-8 ay taksit ödemesini dondurabilir buna herhangi bir cezai işlem yok, sadece teslimatı taksidini dondurduğu ay kadar ertelenmiş oluyor. İkincisi, haklarını üçüncü bir şahsa devredebilir, herhangi bir kaybı olmaz, üçüncüsü ise sistemden çıkabilir, sistemden çıkışta ay ay ödemiş olduğu parasının tamamını bir defada 3 veya 6 ay arası geri ödüyoruz. Dolayısıyla alternatifi çok olan, herkesin kendisini bu sistemin içerisinde görebileceği, avantajları olan bir sistem. Özellikle bankaya göre çok daha avantajlı, müşteri kampanya şartlarını kendisi belirliyor, ödemesini, peşinatının olup olmayacağını, süresini kendisi belirliyor” dedi.

 

“AMACIMIZ BU SİSTEMİ HERKESE ANLATMAK”
Baynal son olarak şunları söyledi; “Teslimat zamanı geldiğinde vatandaş kendi evini buluyor, diyor ki benim evim burada, uzman gidip o evin özelliklerine bakıyor, evin mimari olarak bir sıkıntısının olup olmadığını, kat ittifakı mı, mülkiyeti mi, iskân alınmış mı, alınmamış mı? Bunların tamamını inceliyor. Arabada da aynı şekilde bir uzman çalışması yapılıyor, bunu yaparken 2 amacımız var. Birincisi müşterimizi koruma altına almak, ikincisi sistemimizi koruma altına almak. Bazı yerlerde kentsel dönüşüm var, adam oradan ev alıyor ama 1 yıl yâ da 2 yıl sonra orası yıkılıyor, bu durumda mağdur oluyor. Veya imarda bir sıkıntı var, biz onları garanti altına alıyoruz ve teslimatta biz hem müşterimizi hem de sistemimizi garantiye almış oluyoruz. Birde kalan borç kadar bir senet alıyoruz, satılmaz şerhi koyuyoruz, borcu bittiğinde hepsini iade ediyoruz. Faizsiz, kredisiz, peşinatsız, ara ödemesiz sistemle çalışan bu firmaların mutlaka ziyaret edilmesi lazım, sisteme üye olmasa bile bir alternatif sistemin olduğunu vatandaşlarımızın bilmesinde fayda var. Bizim amacımız bu sistemi herkese anlatmak, birileri gelip üye olursa elbette bizim tercihimiz ama ondan daha öncesi böyle bir sistemin varlığından insanları haberdar etmek en büyük hedefimizdir. Sizin vasıtanızla biliyorum ulaşamadığımız insanımıza ulaşmış olacağız, bundan dolayı da teşekkür ediyoruz. Bir telefon kadar yakınız, mail veya whatsapp yoluyla ödeme planlarını müşterilerimizle paylaşıyoruz, dolayısıyla müşterilerimiz herhangi bir sorumluluk altına girmeden ve sıkıntıya girmeden kendi şartlarında, kendi istedikleri yerde ev sahibi olabilme avantajını yakalayabiliyor. Vatandaşlarımızı, faizsiz sistem veya bir birlerini finanse eden bir sistemle tanıştırmak üzere Fuzulev'e kahvemizi içmeye bekliyoruz.”
Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi