'Et'e sıkı takip!

Van'da özellikle son zamanlarda, bazı kasaplarda açıktan hazır kıyma satıldığı yönündeki şikayetlerin artması nedeniyle İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri ekipleri çalışmalarını yoğunlaştırdı.

VAN 14.11.2017 10:51:06 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Geçtiğimiz günlerde kasaplara “hazır kıyma” denetimi gerçekleştiren İpekyolu İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ani denetimlerin süreceğine işaret etti.
Van İpekyolu İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ercan Çiplak, et sektörüne yönelik denetimlerin süreceğini ve vatandaşların sağlığının herşeyden önemli olduğuna vurgu yaptı.
Van’da, et ve et ürünleri satan işletmelere yönelik gelen şikâyetler üzerine İpekyolu İlçe Tarım Müdürlüğü harekete geçti.
Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalar yapan İpekyolu İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ercan Çiplak, “Gelen şikayetler üzerine gıda kontrolörlerimizce sektöre yönelik denetimler yapıldı. Denetimlerimiz sıklıkla devam edecek” dedi.

 

73 İŞLETME DENETLENDİ

Yürütülen çalışmalar kapsamında 73 işletmenin denetlendiğini ifade eden Çiplak, şu bilgileri verdi: 
“Bu kapsamda 55 adet kasap ve şarküteri ile birlikte et satışı yapan 18 market denetlendi. Toplam 73 işletme denetlenmiş olup işletmeler uyarılarak idari yaptırımlar konusunda bilgilendirildi. Denetimler ilçe müdürlüğü Gıda Birimi’nden 7’si kontrolör, 10 personel ile yapıldı. Denetimlerde kıyma etiketlerine rastlanmış, menşei belli olmayan et ve et ürünleri konusunda gerekli uyarılar yapılmıştır. Hazır kıyma satışı yasak olmasından dolayı satanlara yönelik 5996 sayılı kanunun 41. maddesi (b) bendine göre 8 bin TL idari para cezası uygulanmaktadır. Bu konuda işletmeler uyarılmıştır.” 

 

“DENETİMLER SÜRECEK”

Bundan sonra da et ve et ürünleri satan esnafa yönelik denetimlerin süreceğini belirten Çiplak, şunları kaydetti:
“Kayıt kapsamında faaliyette bulunan kasapların kıyma satışını tekrarlaması durumunda cezai işlem tekrardan uygulanacaktır. Cezai işlem uygulanmış bir işletmenin gıda mevzuatına uyum puanı düşeceğinden risk puanı ile birlikte denetim sıklığı da artmaktadır. Müdürlüğümüze bağlı gıda kontrolörlerinin denetim ve gözlemleri doğrultusunda kıyma başta olmak üzere et ve et ürünlerine yönelik kontrollere devam edilecektir. Bunun yanında bilinçli tüketicilerin Alo 174 gıda hattı ve doğrudan bildirimleri ile bu husus takip edilecektir. Sektöre yönelik denetimlerimiz devam edecek olup cezai işlemlere muhatap olmak istemeyen işletmelerin mevzuat hükümlerine titizlikle riayet etmeleri büyük önem arz etmektedir.”

 

Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: