Et fiyatları yükselişte

Kısmet Kasabı sahibi Selahattin Demir, Şubat ayında normal seviyede seyreden et fiyatlarının Mart ayı itibari ile yükselişe geçtiğini söyledi. Demir, etin cinsine göre 1 ila 6 lira arası değişen fiyatlarda yükseldiğini ifade etti.

VAN 12.03.2018 10:47:52 0
Et fiyatları yükselişte
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Dana etinde 2 liralık bir fiyat farkı olduğunu, kuzu etinin ise 6 liraya kadar yükselişe geçtiğini söyleyen Demir, etfiyatlarındaki yükselişten dolayı işlerinde de azalma olduğunu kaydetti.
Kısmet Kasabı sahibi Selahattin Demir; “Şuan etlerde fiyatlar yükselişe doğru geçti. Mesela kuzu eti 42 TL'ye kadar yükselmiş durumda, dana etinde de biraz yükseliş söz konusu. Dana kuşbaşı 40 TL, kıyma 38 TL. Özellikle önümüzdeki aylarda fiyatların biraz daha yükselmesini bekliyoruz. Dışarıdan gelen ithal et de bir çözüm olmadı. Besicimiz eskisi kadar hayvan beslemiyor, bu da fiyatların yükselmesine sebep oluyor. Geçen ay ile bu ay arasında fiyatlarda en az 1-2 lira oynama var. Örneğin Şubat ayında kemiksiz dana etini 38 TL'ye veriyorduk şimdi 41 TL. Kuzu eti 36 liraydı şuan 42 TL. Fiyatlar yükseldi yani kuzu etinde 6 liraya kadar bir yükseliş söz konusu. Fiyatlar yükselince vatandaşın alım gücü de azalıyor. Evine ayda 1 kilo et götüremeyen insanlarımız var. Bu duruma hükümetimizin biran önce bir çözüm bulması lazım. Dışarıdan et ithal edilmesi çözüm değil, hayvancılıkla uğraşan besicilerin desteklenmesi lazım.” dedi.
Özel Haber: M. Selim KURT

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi