Esnaflarımızın kendilerini yenilemeleri lazım

Van’da Epiderm Güzellik Merkezi adı altında hizmet veren güzellik merkezinin yeni yerinde yeni cihazlarla hizmet vermeye başlamasından dolayı düzenlenen kahvaltılı programa katılan Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İsa Be

VAN 21.09.2018 12:10:54 0
Esnaflarımızın kendilerini yenilemeleri lazım
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Pınar Gülle ve Öznur Takva ortaklar tarafından yeni mekanda hizmet vermeye başlayan güzellik merkezine ilişkin bilgi vermek üzere kahvaltılı bir program düzenlendi.

Bir kahvaltı salonunda düzenlenen programa Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge, Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, Epiderm Güzellik Merkezinin ortakları Pınar Gülle ve Öznur Takva ile basın mensupları katıldı.

Yapılan tanıtım programında konuşan Epiderm Güzellik Merkezinin ortaklarından Pınar Gülle şunları söyledi; “Söz konusu güzellik merkezinin sahipleri olarak ortağım Öznur Takva'yla beraber yaklaşık 3 yıldır bu işi yapıyoruz. Merkezimizde yeni teknolojik cihazlarla lazer epilasyon, bölgesel zayıflama, leke tedavileri, mezoterapi, dermapen ve kalıcı makyaj hizmetleri vermekteyiz. Daha önce Suvaroğlu Caddesinde bu işe başladık, yaklaşık 2 aydır yeni yerimizdeyiz. Yaptığımız hizmet kaliteli bir hizmet, deneyimli kadromuzla beraber Van’a yakışabilecek bir hizmet sunuyoruz.” 

 

“KAYIT DIŞI KORSAN ESNAFA ASLA FIRSAT VERMİYORUZ”

Daha sonra konuşan Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç ise; “Böyle güzel bir salonun ilimizde hizmet veriyor olması bizim için bir ayrıcalıktır. İki hanımefendi kardeşimiz yeniçağda, yeni teknolojide en iyi cihazlar ile mesleklerini icra ediyorlar. İlimize böyle elit bir mekân kazandırdıkları için tekrar kendilerine teşekkür ediyorum.” diyerek başladığı konuşmasında; “Özellikle ilimizde son zamanlarda açılan güzellik salonları olsun, bay bayan kuaförler olsun ciddi anlamda ses getirmeye başladı. Tabi ki biz bunun denetimlerini, takiplerini oda olarak her daim yapıyoruz. Yasal olarak kanunlara uymayan iş yerlerinin hemen tutanakları tutuluyor, gerekli evrakların nasıl olacağını, yasal prosedürü, kanunu anlatıyoruz ve biz tutanağımızı tutup gerekli kurum kuruluşlara iletiyoruz. Verdikten sonra da belediyeler, vergi dairesi ve sağlık müdürlükleri olsun gerekli takiplerini yapıyorlar. Asla kayıt dışı, korsan, merdiven altı dediğimiz esnafafırsat vermiyoruz, vermeyeceğiz de. Zaten uygun olmayanları da kapatıyoruz, aynı zamanda mesleğe uygun yeterlilik belgeleri yoksa onlara da gerekli müdahaleyi yapıyoruz. Bunlarla ilgili çalışmalarımız üst safhadadır, asla geri adım atmadık, hep ileri dedik ve ileri de gideceğiz. Bizim tek isteğimiz bu konuda esnaf kardeşlerimizin daha duyarlı, daha sabırlı olması ve aynı zamanda kurum kuruluşların, belediyelerin bu iş üzerinde daha da duyarlı olup denetimlerini artırmaları, odalara kayıtlı olan esnafın hak ve hukuklarını korumalarıdır.”

 

“VAN’IMIZ HER GÜN ÖZEL BİR ELLE YAPILANIYOR” 

Son olarak konuşan Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge ise, güzellik merkezinin açılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Pınar ve Öznur kardeşlerimiz çok güzel bir iş yeri açmışlar. Ülkemizde her ne kadar ekonomik kriz varsa da Van’ımız her gün özel bir elle yapılanıyor, yani bizim bilmediğimiz özel bir el Van’ın üzerinde. Van’ın tarihi, kültürel ve ekonomik bir değeri var, Van’ın sınır ili olması, bölge ili olması hasebiyle her tarafa açık olması bir avantaj, biz iç turizme de fayda sağlıyoruz. Özellikle bu anlamda da esnafın kendisini yenilemesi gerekiyor, ülkenin içerisinde bulunduğu bu dar boğazda Van’ın bu kadar güzel bir ivme yakalamasını da biz kıymetli esnaflarımıza borçluyuz. Epiderm Güzellik Merkezini açan arkadaşlarımızı Allah muaffak etsin inşallah” dedi.

Haber: M. Selim Kurt 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi