Esnaflara 'Beyaz Bayrak' anlatıldı

Büyükşehir ile merkez ilçe belediyeleri işbirliği ile kurulan 'Gıda Koordinasyon Ekibi' tarafından kahvaltı salonları ve pasta imalathanelerini işleten esnaflara, Beyaz Bayrak Projesinin tanıtımı ve beyaz bayrak almak için iş yeri şartl

VAN 10.02.2016 11:10:39 0
Esnaflara
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van il merkezinde kurulanan Gıda Koordinasyon Ekibi, Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü, İpekyolu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Edremit Belediyesi ve Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinden oluşuyor. Çalışmalarına devam eden Gıda Koordinasyon Ekibi, kahvaltı salonları ve pasta imalathaneleri işleten esnaflara, beyaz bayrak projesini tanıttı. Ayrıca esnafların beyaz bayrak almak için iş yeri şartlarının nasıl olması gerektiği konusunda eğitim verildi. Belediye gıda mühendisleri tarafından verilen eğitim programı Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) Tuşba salonunda yapıldı.

Beyaz Bayrak Projesi hakkında bilgilendirmede bulunan eğitimciler, eğitim ayağının önemli bir kısmının tamamlandığını ancak Gıda Koordinasyon Ekibinin temel amacının bu eğitimlere süreklilik kazandırarak, esnafa güvenli gıda ve beyaz bayrak bilinci yerleştirmek olduğunu belirtti. Eğitimciler, toplu tüketim iş yerlerine yönelik yapılan tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarından sonra, esnafın beyaz bayrağa önemli bir düzeyde ilgi gösterdiğini söylerken, bu durumun da kentte güvenli gıda anlayışının önemli bir noktaya doğru gideceğini gösterdiğini ifade ettiler.
Eğitim sonunda esnaflara, gıda hijyeni konulu broşür ve levhalar ile bone - galoş ve kolluk dağıtıldı.

/ Haber Merkezi