-“Esnafımıza destek vermeye devam ediyoruz”

2016 yılı hesaplarına dair mali genel kurulu yapılan Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan, “Yeni dönemde esnafımıza daha çok destek vermek üzere yolumuza daha güçlü ve aktif

VAN 23.02.2017 10:19:01 0
-“Esnafımıza destek vermeye devam ediyoruz”
Tarih: 01.01.0001 00:00
  S.S. Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2016 hesap yılına ait olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan tarafından okunan 2016 yılı faaliyet raporunun ardından denetim kurulu raporu da okundu. Okunan raporlar yapılan müzakerelerin ardından genel kurul tarafından oy birliği ile kabul edildi.


      Genel kurul toplantısında bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan, “Ahilik kültürü gereği zor zamanlarında esnafımızın yanında olmayı bir yaşam biçimi olarak seçtik. Bu yöndeki çalışmalarımızı daha güçlü yapabilmek için arkadaşlarımızla bir araya gelerek S.S. Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ni kurduk. Kurulduğumuz günden bu yana esnaflarımızın sıkıntısını uygun vadeler ve ödeme seçenekleri ile kredi vererek gidermeye çalıştık. Ayrıca son yıllarda yaşanan olaylar ve ekonomik daralma nedeniyle sıkıntı çeken esnafımıza can suyu niteliğinde 30 bin liraya kadar faizsiz kredi verdik. Kredilerin uzun vadeli geri ödeme imkânları ile çeşitli seçenekler sunmak için başta TESKOMB olmak üzere ilgili kurumlarda girişimlerde bulunduk. Halk Bankası Genel Müdürlüğü nezdinde yaptığımız görüşmeler ile de banka tarafından uygulanan kredi prosedürlerinin kolaylaştırılmasını sağladık. Sürdürdüğümüz başarılı faaliyetler sonucunda kooperatifimizin grubu yükseltildi, kredi verme limitlerimiz de arttırıldı. Kredi takip oranlarımız sıfır olduğu sürece daha çok esnafımıza kredilendirme yaparak zor günlerinde destek olmaya devam edeceğiz. Ayrıca esnaflarımızın ve bölgemizin sorunlarını esnaf şuralarında gündeme getirdik. Hükümetimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımıza esnafımızla ilgili sorunların çözümü için verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

BÖLGE GAZETESİ