Esnaf dertli

Van’ın İpekyolu ilçesi, Beşyol mevkiinde bulunan Belediye Yer altı Çarşısı esnafı, yapılan etkinliklerden dolayı işyerlerini sık sık kapatmak zorunda kaldıklarını belirterek, beşyol mevkiinde yapılan etkinliklerin esnafın işyerini

VAN 26.08.2017 11:43:44 0
Esnaf dertli
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van’da, son yıllarda zor günler geçiren esnafın en büyük umudu, daha çok alışveriş amacıyla gelen İran vatandaşları ile Ramazan ve Kurban bayramı vesilesiyle yapılan alışverişler. 
Kurban bayramına sayılı günler kalırken, esnaf da hazırlıkları sıklaştırdı.  
Ancak Beşyol mevkiinde bulunan 200 civarındaki esnafın kaldığı yer altı çarşısı için olumsuz bir haber geldi.
Çarşı esnafı, zaman zaman etkinlikler dolayısıyla dükkanını kapatmak durumunda kaldığını belirtirken, 29-30 Ağustos tarihlerinde de çarşının kapatılmasının söz konusu olduğunu söyledi.

 

MAĞDUR OLUYORUZ
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Belediye Yeraltı Çarşısı sorumlusu Hayrettin Kaplan, esnaf olarak çarşının kapatılması sırasında büyük bir maddi kayıp yaşadıklarını ve mağdur olduklarını söyledi.
Çarşının sık sık “güvenlik” gerekçesiyle kapatıldığını belirten Kaplan, “29-30 Ağustos günü de işyerlerimiz iki gün kapalı kalacak. Dün de konser vardı, yine kapattık. Buradaki tüm esnaf çok mağdur oluyoruz. Bayram üzeridir, bu iki gün de kapalı kalsak, bu nasıl olacak, ne alacağız ne satacağız?” diye sordu.   

 

“ETKİNLİKLER BAŞKA YERDE YAPILSIN”
Resmi tören, miting, konser gibi etkinliklerin esnafın etkilenmeyeceği bir noktada yapılmasını isteyen Kaplan, şunları söyledi:
“Van’da bu gibi işler için çok daha uygun yerler var. Törenler ve etkinlikler oralarda da yapılabilir. Ama her şey Beşyol’da yapılınca biz çok olumsuz etkileniyoruz. Umarım yetkililer buna bir çözüm bulacaktır. Esnaf zaten zor durumdadır, esnafın mağduriyeti dikkate alınmalıdır.”

 

KÜLTÜR KAVŞAĞINDAKİ ESNAFLAR DA ŞİKAYETÇİ
Bu arada Kültür Kavşağındaki esnaflar da benzeri durumlardan yakındı. Esnaflar, tören, miting vb. etkinliklerin, esnafların işini kesintiye uğratmayacak bir noktada yapılmasının daha uygun olacağı görüşünde.
Özel Haber: Adil HARMANCI  

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi