Eski Müze binası sarsılmaya devam edecek!

Yakınında inşaat çalışması yapılan Van Müze Müdürlüğü binası, çalışmalar esnasında sarsılıyor. Depremden dolayı orta hasar raporu bulunan binanın oluşabilecek güçlü bir sarsıntı ile çökebileceği iddia ediliyor. Olası bir p

VAN 4.11.2017 10:50:15 0
Eski Müze binası sarsılmaya devam edecek!
Tarih: 01.01.0001 00:00

2011 yılında meydana gelen iki büyük deprem ardından Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Van Belediye hizmet binası ağır hasar gördü.
Binanın bir süre önce yıkımına başlandı ve yıkım işlemleri tamamlandı.  
Binanın, bugünlerde oluşan enkazı kaldırılıyor.

 

MÜZE MÜDÜRLÜĞÜ
Yıkılan belediye binasının hemen arkasında ise, Van Müze Müdürlüğü binası bulunuyor.
Müdürlük binasının da 2011 yılındaki depremlerde hasar gördüğü ve boşaltılmasına karar verildiği öğrenildi.
Ancak Van Kalesi’nde yapılan yeni bina henüz faaliyete geçmediği için çalışmaların bu binada yürütüldüğü belirtildi.

 

ÇALIŞMALAR BİNAYI ETKİLİYOR
Belediye binasının yıkım işlemleri sırasında müze binasının ciddi sarsıntı yaşandığı ve çalışanlarda korkuya neden olduğu belirtilirken, önümüzdeki günlerde planlanan temel atma çalışmalarında da bu sarsıntının devam edeceği, dolayısıyla müze binasını etkileyebileceği ifade ediliyor.
Temel atma çalışmaları sırasında müze binasının yıkılabileceği endişesini taşıyan müze yetkililerinin Van Büyükşehir Belediyesi’ne yazı yazarak bilgilendirdiği ve önlem almasını talep ettiği öğrenildi.
Yıkım işlemleri tamamlanan ve önümüzdeki günlerde temel atma işlemlerinin başlatılacağı belirtilen eski belediye binasının, daha önce yapımı tamamlanan City Van ile birleştirilerek, AVM haline getirilmesi planlanıyor.
Bu konudaki açıklamayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi yapmıştı.
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi