Eski defterdarlık binası alanı artık otopark

2011 yılında Van'da meydana gelen depremde büyük hasar görerek yıkılan Van Defterdarlık binası alanı otoparka çevrildi.

VAN 24.04.2014 18:59:35 0
Eski defterdarlık binası alanı artık otopark
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van’ın eski Defterdarlık binası yıkıldıktan sonra yerine oto park yapıldı. Van’ın en işlek yeri olan Beşyol Defterdarlık alanı otoparka döndü. Yıkılan eski Defterdarlık binasından sonra geniş bir alan olan arazisi bir vatandaşa kiralandı. Burayı alan vatandaş ise araziyi oto park olarak kullanmaya başladı.

Çevre esnafı rahatsız

Çevre esnafından Abdurrahman Bozkurt, bu alanın oto park olarak işlenmesi kendilerince uygun olmadığını belirterek , “Çok çirkin bir görüntü oluşturuyor. Buranın güzel bir oturma parkı olmasını isterdik. Halk için açık, ailelerin gelip dinlenebileceği bir yer olması gerekiyor. Bundan dolayı buranın bu şekilde işlenmesi doğru değil. Çünkü burası Van’ın en işlek caddesi, bu alanda daha farklı ve istihdam yaratacak bir işin yapılması gerekiyor. Aynı zamanda bura bir aile parkı olarak ta güzel bir park yapılabilir. Burası bence oto park için uygun değil.” ifadelerini kullandı.

İsmini vermek istemeyen bir esnaf ise, “Park olacağına güzel yeşil bir alan olsaydı halkımız bundan daha iyi faydalanırdı. İnsanların gidip oturabileceği bir yer alan olarak kullansaydılar daha iyi olurdu. Bu alanda farklı bir şeylerin yapılmasını bekliyoruz. Çünkü burası oto park için müsait bir alan değil.” dedi. (İLKHA)