Eşbaşkanlar: Müzakerelerin tekrar başlaması gerekir

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, 1 Eylül Dünya Barış Günün nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Eş Başkanlar, '1 Eylül Dünya Barış Günü'nün ruhuna en uygun yaklaşım, ülkede müzakerelerin t

VAN 31.08.2015 18:12:22 0
Eşbaşkanlar: Müzakerelerin tekrar başlaması gerekir
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, 1 Eylül Dünya Barış Günün nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.
1 Eylül'ün tüm dünya halklarına barış getirmesini dileyen eş başkanlar, ülkenin giderek bir savaş sarmalının içerisine sürüklendiğini söyledi.
Türkiye ve Ortadoğu coğrafyasında halkların, hergün savaşın en acımasız yüzü ile karşı karşıya kaldığını aktaran Eş Başkanlar, "Bu şiddet sarmalı, bu acımasız uygulamalar, savaş dili ve insanların ölümüne yol açan politikalara biran önce son verilmelidir. Barıştan başka yol yok. Hiçbir savaş sonsuza kadar sürmemiştir. Bu savaş ve çatışma da sonsuza kadar sürmeyecektir. Döneceğimiz tek yer barıştır. Daha fazla insan toprağa düşmeden, insan onuruna yakışır bir geleceği birlikte kurgulamamızdan başka seçeneğimiz yoktur. Tıpkı büyük yazar Yaşar Kemal'in dediği gibi; "Dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulmuşsa, şimdi en güzel şiir, barıştır". Evet, ülkemizin tüm halklarının bu şiiri birlikte okuma zamanı gelmiştir. 2015 Eylül'ü bu şiiri birlikte söyleyeceğimiz bir yıl olsun istiyoruz. Ülke halkları olarak toplumsal barışımızın önündeki tüm engelleri birlikte kaldırarak, gerçek barışı sağlamak için tüm irademizi ortaya koymamız gerekiyor. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün ruhuna en uygun yaklaşım, ülkede müzakerelerin tekrar başlaması, çatışma ve savaş politikalarına son verilmesidir. Barışın, ancak tüm ezilenlerin demokrasi, çözüm ve barıştan yana olan tüm halkların, inançların, iradelerini birleştirerek hayat bulacağını biliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle barışa inanan tüm dünya halklarının 1 Eylül Dünya Barış gününü kutluyor; ülkenin derhal bu karanlıktan çıkması için müzakere ve diyalog yoluna girmesi çağrımızı yeniliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi