Eşbaşkanlar bu kez Saray'daydı

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, ilçe ziyaretleri kapsamında Saray ilçesinde halkla bir araya geldi. İlçenin mahallelerini gezen eşbaşkanlar, belediyenin yaptığı çalışmaları inceledi.

VAN 28.07.2016 10:22:10 0
Eşbaşkanlar bu kez Saray
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, ilçe ve mahalle gezilerine devam ediyor. Daha önce Tuşba ve Edremit ilçelerini gezerek, belediyenin yaptığı çalışmaları yerinde inceleyen eşbaşkanlar bu kez de Saray ilçesi ve bağlı mahallelerde halkla bir araya geldi. Halkın sorunlarını dinleyen eş başkanlar, belediyenin yaptığı çalışmaları da yerinde inceliyor.

Sabah saatlerinde Saray'a giden Eşbaşkan Çoban ve Kaya'yı Saray Belediye Eşbaşkanları Zilan Aldatmaz ile Abdulkadir Çalışkan karşıladı. Geziye belediyenin teknik yöneticileri de katılırken, eşbaşkanlar ilk olarak ilçe merkezinde belediyenin yaptığı çalışmaları inceledi. VASKİ'nin ilçe merkezinde yaptığı kanalizasyon hattını inceleyen eşbaşkanlar ardından geçen yıl temeli atılan Saray İlçe Parkı'nı gezdi. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl temeli atılan ve bu yıl açılışa hazır hale getirilen 40 bin metrekarelik parkta, 200 kişilik kültür merkezi, 4 bin metrekare büyüklüğünde biyolojik gölet, 2 bin 400 metre koşu - bisiklet yolu, çocuklar için 4 kuleli oyun grubu, basketbol, voleybol sahaları, piknik alanları bulunuyor. Parkın tüm alanlarını gezen eşbaşkanlar, yapılan çalışmalar hakkında da bilgi aldı. 
Eşbaşkanlar parkın ardından bu kez de ilçe içerisinde yapılan yolları inceledi. Ardından mahallelere giden eşbaşkanlar, hem yapılan çalışmaları inceledi, hem de halkla bir araya geldi. Kısa bir süre önce sel nedeniyle büyük zarar gören Keçikayası (Kavlink) mahallesine giden eşbaşkanlar, halka geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, mahallede yapılması gerekenleri aktardı. Mahallenin tamamını gezen ve halkın sorunlarını dinleyen eşbaşkanlar, mahallede yapılması gereken çalışmaları teknik ekibiyle görüştü. Mahalle sakinleri, yaşanan her yağmur sonrası sel oluştuğunu ve mahallelerinin büyük bir zarar gördüğünü belirterek, kendilerine yardım edilmesini istedi. DSİ'nin köylerine kanal yapmasının ardından selden daha büyük zarar görmeye başladıklarını söyleyen mahalleliler, DSİ'ye yaptıkları başvuruların sonuçsuz kaldığını söyledi. Eşbaşkanlar ise, sorunun çözümü için çaba içerisinde olacaklarını vurguladı. Eşbaşkanlar ardından Örenburç (Setmanıs) mahallesine geçti. Burada da bir süre kalan eşbaşkanlar son olarak yapılan su kanalları, asfalt yollar ve arazi yollarını inceledikten sonra ilçe merkezine geri döndü. 
Van Büyükşehir Belediyesi Yol, Bakım, Onarım Daire Başkanlığı yıl içerisinde Saray ilçesi ve mahallelerine 36 kilometre sathi kaplama asfalt, 22 kilometre sıcak asfalt, 30 kilometre stabilize, 30 kilometre genişletme, onarım bakım, 846 metre korige boru, 4 noktaya menfez köprü, 250 metre istinat duvarı ve arazi -yayla yollarında 220 kilometre bakım onarım çalışmalarının büyük bir bölümünü tamamladığını açıklarken, sezon öncesi belirlenen bu çalışmaların bir ay içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini bildirdi.

SARAY'DAKİ ÇALIŞMALAR
Yine Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığının ise yıl içerisinde, 3 bin adet elma fidanı dikimi gerçekleştirdiği, 15 mahallenin sulama kanalları ve göletlerinin temizliğini de yaptığı kaydedildi. Tarımsal sulama amaçlı 620 metre koruge boru döşemesi yapıldığı, yine hayvan sulama amaçlı 79 adet sıvat kurulumunun gerçekleştirildiği belirtildi.130 dekarlık alanda nohut ekimi de yapıldığı belirtilen açıklamada, 1 adet hayvan içme suyu göleti yapımının devam ettiği, Çaybağı, Çardak ve Baltepe Mahallelerinde 3 adet küçük ölçekli tarımsal sulama tesisinin sonuçlandığı, 1 hayvan içme suyu amaçlı sondaj çalışmasının da devam ettiği ifade edildi. Daire Başkanlığı tarafından yine, 2 adet 255 metrekarelik sera kurulumu çalışmalarına başlandığı, 30 dekarlık alana ekilen sarımsak hasat çalışmalarının da devam ettiği vurgulandı.

/ Haber Merkezi