Eşbaşkan Çoban Başkale İlçesi’nde…

“ Gelin birlikte gönüllüler kervanı oluşturalım”

VAN 5.10.2015 11:38:50 0
Eşbaşkan Çoban Başkale İlçesi’nde…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde yaptığı toplantıların 11'incisini Başkale'de gerçekleştirdi. Başkale'de konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, "Kentimizdeki tüm aktivistler, ekolojistler ve kentin diğer tüm yapılarını çalışmaların içerisine katarak, gönüllüler kervanı oluşturmamız gerekiyor. Bu konuda tüm aktivistlere çağrı yapıyorum" dedi.
 Van Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde yaptığı toplantıların sonuna geldi. Gürpınar, Çaldıran, Muradiye, Erciş, Saray, Özalp, Tuşba, Edremit, Çatak, Gevaş ve Başkale ilçelerinde toplantılar düzenleyerek 2015 yılı çalışmalarını değerlendiren belediye, ayrıca 2016 yılı içerisinde yapılması gereken çalışmalarla ilgili de ön bilgiler aldı.
 
2015 Başkale'nin altın hizmet yılı oldu
Son olarak Başkale ilçesinde 2015 yılı içerisinde yapılan çalışmalarla ilgili toplantı düzenlendi. Toplantıya Büyükşehir Eş Başkanı Hatice Çoban, Başkale Belediyesi Eş Başkanları Aynur Tarhan, İhsan Güler, VASKİ Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu ile Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları katıldı. Toplantının açılışında 2015 yılında Başkale ilçesinde yapılan çalışmaların sunumu yapıldı.
Sunuma göre; 17 bin metre içme suyu hattı, 34 mahallede depo onarımı, 3 sondaj, 7 kilometre kanalizasyon, tam donanımlı arıtma tesisi, 69 kilometre asfalt, 8 kilometre yeni yol açma, 130 kilometre stabilize, 75 kilometrelik yolda yenileme, 29 kilometre yama, 432 kilometrelik yolda bakım, onarım, 24 metre drenaj hattı, 2 menfez, 22 köyün taziye evi için malzeme, 67 mahallede 300 kilometre kanal ve gölet temizliği, 14 mahallede 55 kilometre arazi yolu yapımı, 62 sıvat, 41 dekar alanda meyve bahçesi oluşturulması yıl içerisinde gerçekleşti. Ayrıca yıl içerisinde 1 adet belediye otobüsü de Başkale-Van arasında ulaşım hizmeti sunacak. Yine Başkale ilçesinde modern ve tam donanımlı yapılan mezbaha ise tamamlanarak, hizmete hazır hale getirildi.
 
“ Gelin birlikte gönüllüler kervanı oluşturalım”
Sunumun ardından konuşan Eş Başkan Çoban, “Tüm dinamiklerle görüşerek yeni bir planlama çıkaracağız. 2016 ile ilgili tüm kesimlerden öneriler alacağız. Biz, çalışmalarımızı bütçemize göre düzenleyerek bununla ilgili karar alacağız. Biz 'kurucu belediye' kimliği ile hareket ettik. 2016’yı 2015 realitesi üzerinden kuracağız. Bununla birlikte klasik belediyeciliği ve memuriyet belediyeciliğini aşmak istiyoruz. Daha az bütçe ile çok iş yapmamız gerekiyor. Bu kentte gönüllüler kervanının oluşması gerekiyor. Kentimizde ki tüm aktivistler, ekolojistler ve kentin diğer tüm yapılarını çalışmaların içerisine katarak, gönüllüler kervanı oluşturmamız gerekiyor. Bu konuda tüm aktivistlere çağrı yapıyorum” diye konuştu.
 
Başkale Belediyesi Eş Başkanları: 2015 yılında önemli çalışmalar yapıldı
Daha sonra konuşan Başkale Belediyesi Eş Başkanı İhsan Güler, zorlu bir süreç yaşadıklarını ancak bu zorlu sürecin sonunda önemli çalışmaların ortaya çıktığına vurgu yaptı.
Güler, “Halkımızın iktidar olmasından sonra ciddi bir çalışma yapıldı. Eksikliklerimiz oldu, ama iyi bir çalışma ortaya kondu. 2015 yılı içerisinde önemli bir düzey yakaladık. Kurumsallaştıkça bu sorunları daha da aşacağız" diye konuştu.
Eş Başkan Tarhan ise, "2015 yılında başarılı bir tablo oluştu. Bazı eksikliklerimizi var ama bunun nedeni yeni büyükşehir olmamızdan kaynaklıdır. Belediyemiz tüm taleplerimizi karşıladı. Herkese teşekkür ediyorum" dedi. Toplantının ardından Eş Başkanlar ve beraberindekiler ilçede VASKİ tarafından yaptırılan son teknoloji donanımlı atıksu arıtma tesisi ve Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan mezbahaneyi gezerek, incelemelerde bulundu. Bölge Gazetesi Haber Merkezi