Eş Başkanlardan Van Barosu'na ziyaret

Gürpınar Belediye Eş Başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin Van Barosu'nu ziyaret etti. Belediye çalışmalarına ilişkin kısa bilgilendirmede bulunan Eş Başkanlar, alışıla gelmiş belediyeciliğin ötesine geçebilmek için gayret ettik

VAN 9.10.2015 20:00:29 0
Eş Başkanlardan Van Barosu
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Oldukça sıcak bir ortamda geçen ziyarette Belediye Eş Başkanları belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında kısa bilgilendirmede bulundular.
             İlçenin bir çok mahallesine neredeyse bir tek çivinin bile çakılmadığı hatırlatılırken, cumhuriyet tarihi süresince birikmiş sorunlar yumağı ile karşı karşıya olduklarının altını çizerek, "ancak karşı karşıya bulunduğumuz sorunlar silsilesinin niteliği ne olursa olsun bu bizi kesinlikle yıldırmayacak, tam aksine çalışmalarımıza daha bir sıktı sarılmamıza vesile olacaktır" denildi.

           Kanalizasyonun ilk kullanıldığı ilçede bulunmalarına rağmen kanalizasyon çalışmasının yeni başlatıldığını, özellikle Norduz Bölgesi'nde köylerin tek kelime ile harabeye dönüştüğünü, geriye hiç bir şeyin kalmadığını hatırlatan Eş Başkanlar, "bunun için işimizin son derece zor olduğunun bilincindeyiz" ifadelerine yer verildi. Üretimden düşürülmenin sonuçları üzerinde de duran Eş Başkanlar, "üretimden düşürülme beraberinde göçü getiriyor ve ne yazık ki bölge durmadan göç veriyor" denildi.

                    Yaptıkları ziyaretten memnun olduğunu söyleyen Baro Başkanı Murat Timur ise, sözkonusu bölgenin Cumhuriyet tarihi süresince ayrımcılığa maruz kaldığını, bunun halen de devam ettiğini iddia etti.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi