Eş başkanlar mahalleleri ziyaret etti

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Tuşba ilçesinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Eş başkanlar gittikleri yerlerde kendilerini ilgiyle karşılayan halk ve mahalle muhtarlarıyla da sohbet etti.

VAN 23.07.2016 13:49:58 0
Eş başkanlar mahalleleri ziyaret etti
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya ve DBP Tuşba Belediye Meclis üyeleri, belediyenin Tuşba ilçesi mahallelerinde yaptığı çalışmaları yerinde incelemek ve halkla buluşmak için mahallere gitti. Sabah saatlerinden itibaren gezilerine başlayan eşbaşkanlar ilk olarak Van Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl kurulan asfalt şantiyesi ile şantiye içerisinde Yol Yapım Bakım Onarım Daire Başkanlığı için yapılan hizmet binasında incelemelerde bulundu. Ardından sezon başından şuana kadar yoları asfaltlanan Adıgüzel, Kasımoğlu, Kolsatan, Dilimli, Satıbey ve Koçköyü mahalleleri grup yollarında incelemelerde bulunan Eşbaşkan Çoban ve Kaya, burada kendilerini ilgiyle karşılayan halkla sohbet etti.

İlk olarak Kolsatan Mahallesinde halkla buluşan Eşbaşkan Çoban ve Kaya, hem halkın sorunlarını dinledi, hem de belediyenin yaptığı çalışmaları inceledi. Kolsatan Köyü Azası Rasim Zengin, eş başkanlara mahallelere yaptığı çalışmalar için teşekkür etti. Zengin, "100 yıldır bu köydeyiz. Ben 50 yaşındayım bugüne kadar köyümüzün yolu yoktu. Biz başka bir köyde inip saatlerce yürüyerek köyümüze geliyorduk. Büyükşehir Belediyemiz bu yıl hem yollarımızı yaptı. Hem de bize taziye evi yaptı. Köy halkı olarak bizler için yapılan bu çalışmaları asla unutmayacağız. Eşbaşkanlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
Eşbaşkanlar Kolsatan Mahallesi'ndeki incelemelerinin ardından bu kez de Dilimli Köyüne geçti. Dilimli Mahallesi girişinde HDP-DBP flamaları ve sloganlarla karşılanan eş başkanlara mahalle gençleri de eşlik etti.
Mahalle Muhtarı Adem Karataş, "Mahallemizde yıllardır su ve yol problemleri vardı. Belediyemiz ilk olarak mahallemizi su şebekesi yaptı ardından yollarımızın tamamı ilk kez asfaltlandı. Bugün 100 yıl sonra köylerimize bir hizmet yapılmış ise, o da belediyemizin sayesindedir. Eşbaşkanlarımıza teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
Eşbaşkanlar daha sonra Koçköy'e bağlı Kızılbulak Mezrasına geçerek burada da yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Mahallede halkla bir araya gelen eşbaşkanlara ayran ikram edildi. Eşbaşkanlar ardından Satibey Mahallesi'ne geçti. Mahalle Muhtarı Fesih Erginyürek'in evinde halkla bir araya gelen eşbaşkanlar, mahallelilerin taleplerini dinledi. Burada konuşan Mahalle Muhtarı Erginyürek, eşbaşkanları mahallelerinde konuk etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, mahallelerine yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı çalışma sezonu kapsamında startını verdiği yol asfaltlama çalışmalarında Tuşba ilçesine bağlı kırsal kesimlerde çalışmalar yaparak 45 kilometre yol asfaltlama çalışması yaptığını açıkladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; "Tuşba ilçesinde bulunan Adıgüzel, Kasımoğlu, Kolsatan, Dilimli, Satıbey ve Koçköyü mahallelerinde bulunan tüm yolların asfaltlama çalışmalarını tamamlanarak, halkımızın hizmetine sunan belediyemiz, ayrıca bu grupta bulunan birçok köye taziye evi ve cami de yaptı" denildi.

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -