Eş Başkanlar Bahçesaray'da incelemelerde bulundu

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, yaşanan sel felaketinde etkilenen Çatak ilçesinin ardından bu kez de Bahçesaray ilçesini ziyaret etti.

VAN 1.09.2015 17:45:22 0
Eş Başkanlar Bahçesaray
Tarih: 01.01.0001 00:00
Geçtiğimiz hafta sonu Van genelinde yağan yoğun yağış çoğu ilçe ve köylerde sel felaketine yol açtı.
Felaketten Şax, Elbak ve Miks ilçeleri ile bağlı köyler önemli ölçüde etkilendi. Yaşanan sel felaketlerinde can kaybı yaşanmazken, sel büyük bir hasara yol açtı. İlçe ve köylerde yaşananların yaralarının sarılması için Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları da aralıksız devam ediyor.
Daha önce Çatak ilçesini ziyaret eden Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya bu kez Bahçesaray ilçesi ve selden zarar gören köyleri ziyaret etti.
Bahçesaray Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Galip Aykut’la beraber ilçe halkını ziyaret eden eş başkanlar, esnafları tek tek dolaşarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Selden etkilenen esnafı dolaşan Eşbaşkanlar daha sonra felaketin en fazla etkilediği Arîncik (Çatbayır) köyüne gitti.
Köy halkına geçmiş olsun dileklerinde bulunan Eş Başkanlar, daha sonra ilçe belediyesinde muhtarlarla bir araya geldi. Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya, belediye olarak gereken destekleri vereceklerini belirterek, zarar tespit çalışmalarının ardından belediyenin gereken girişimleri yapacağını söyledi.
Eş Başkanlar, yaptıkları ziyaretin ardından kente döndü.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi