“Erken Yaşta Evliliğe Hayır!“ kampanyasına destek

Van'da, Yaka-Koop tarafından bir süre önce yapılan 'Erken Yaşta Evliliğe Hayır!' kampanyasının, Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) tarafından örnek proje olarak desteklendiği bildirildi.

VAN 3.07.2015 12:51:40 0
“Erken Yaşta Evliliğe Hayır!“ kampanyasına destek
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Edinilen bilgilere göre, "Demokratik katılımın güçlenmesi için Türkiye ve Avrupa'dan iyi örneklerin yaygınlaştırılması projesi" kapsamında STGM, geçen yıl kurumlara çağrıda bulundu.

Çağrı üzerine Türkiye'nin farklı bölgelerinden 240 kurum başvuruda bulundu.

YAKA-KOOP DESTEKLENECEK

STGM, başvurucular arasında 10 kurumu Brüksel'de yapılacak gezi ve araştırmalar için seçerken, bu kurumlarla 3 ay boyunca 4'er günlük eğitim çalışmaları gerçekleştirildi.

STGM ayrıca, Yaka-Koop'u "Erken Yaşta Evliliğe Hayır!" kampanyası çerçevesinde Van'da yürüttüğü çalışmalar nedeniyle desteklenmesi gerektiğini kararlaştırdı.

BRÜKSEL'DEKİ ÇALIŞMALAR

Yaka-Koop ve STGM tarafından belirlenen diğer 9 kurumun temsilcileri Belçika'nın başkenti Brüksel'e üç günlük bir gezi gerçekleştirdi.

Gazetemize bilgi veren Yaka-Koop aktivisti Gülmay Gümüşhan, 24-26 Haziran 2015 tarihleri arasında , gerçekleştirdikleri gezi kapsamında ziyaretlerde bulunduklarını ve eğitimlere katıldıklarını söyledi.

Gümüşhan, eğitim çalışmalarında, özellikle kampanyaların nasıl düzenlenmesi ve yürütülmesi gerektiği konusunun ele alındığını ifade etti.

ZİYARET EDİLEN YERLER

Gümüşhan, ziyaret edilen yerlerle ilgili olarak da şu bilgileri verdi:

"Sivil toplum örgütü temsilcileri ve kamu kurum ve kuruluşlarından uzmanlarla gerçekleştirilen çalışma ziyaretinde önce Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği ziyaret edildi.

Büyükelçi Selim Yenel, AB-Türkiye ilişkileri bağlamında sivil toplum deneyimlerini aktardı.

Diğer bir ziyaret de Avrupa Birliği Komşuluk İlişkileri ve Genişlemeden Sorumlu Müdürlüğü'ne gerçekleştirildi. Türkiye Masası Şefi Patrick Paquet'yi ziyaret ettik. Bu kez de AB-Türkiye ilişkilerini diğer tarafın gözünden öğrenme fırsatı bulduk.

Diğer yandan, ECAS tarafından gerçekleştirilen savunuculuk ve hibe sunumlarının yanında, Brüksel'de faaliyet gösteren sivil toplum örgütü ve ağları temsilcileri ile birebir görüşme imkânı bulduk"

YAKA-KOOP İÇİN ÜÇ FİLM

STGM'nin kurumla ilgili belgesel film ve kamu spotu yapmayı kararlaştırdığını da anlatan Gümüşhan, şunları kaydetti:

"STGM tarafından alınan karara göre, Yaka-Koop'un erken yaşta evliliklerle ilgili yaptığı çalışmaların 15 dakikalık bir belgesel filmi çekilecek.

10 dakika kooperatifle ilgili bir belgesel olacak. 2 dakika da yine bunları kapsayan bir kamu spotu olacak."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı