“Erdoğan büyük bir lider“

Van'da gerçekleşen Ak Parti 14. Bölge İstişare Toplantısı'na katılan Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, son iki yüz yıldır R.Tayyip Erdoğan gibi bir liderin yetişmediğini belirterek, 'Bazen güzel ekip

VAN 1.02.2015 18:16:44 0
“Erdoğan büyük bir lider“
Tarih: 01.01.0001 00:00
              Ak Parti bölge toplantılarının 14'üncüsünü Van'da gerçekleştirdi. Van, Bitlis, Hakkâri ve Bitlis il ve ilçelerinden çok sayıda partilinin katıldığı toplantıya; Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, SKM Başkanı Mustafa Ataş, Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanı Gülay Samancı, Gençlik Kolları Seçim İşleri Başkanı Burak Ceylan da katıldı. 
Söz konusu toplantıya; Van Milletvekilleri; Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, Fatih Çiftci, İl Başkanı Zahir Soğanda, 23. Dönem Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan, Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, Edremit İlçe Başkanı Halis Bayramoğlu ile çok sayıda partili katıldı.

             Toplantıda selamlama konuşması yapan İl Başkanı Zahir Soğanda, 7 Haziran seçimlerinin önemine değinerek, "6-7 Ekim olaylarında Van'ı Kerbela'ya çeviren, itfaiye bile göndermeye bir yerel yönetime sahip olanlara gereken dersi verelim. Mutlaka sandıklara sahip çıkalım ve Ak Parti'yi layık olduğu yere getirelim" ifadelerini kullandı. 


        Daha sonra söz alan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, Cumhuriyet tarihinden bugüne dek siyasetin geldiği noktaya özetle değindi. Şentop, Türkiye tarihinin en önemli seçiminin yapılacağını vurgulayarak, söz konusu seçimlerde hükümete güvenoyu verilmesini istedi. 

         "GEZİ OLAYLARI, BİR ÇAPULCU HAREKETİYDİ"
           Mayıs 2013 tarihinde Taksim'de ağaç bahane edilerek gerçekleşen ve uzun süre devam eden Gezi Olayları'na değinen Şentop, söz konusu olayların bir çapulcu hareketi olduğunu ve Ak Parti Hükümeti'ni düşürmeye yönelik eylemler olduğunu anlattı. Cumhuriyet tarihinde bugüne dek ilk kez üç önemli seçimin arka arkaya geldiğini anlatan Şentop, Geçtiğimiz yıl yerel seçimler ve sonrasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Allah'a hamdolsun çok iyi sonuçlar aldık. Şimdi önümüzde milletvekilliği seçimi var. İlk kez 1,5 yılda üç önemli seçim arka arkaya geldi. Bu seçimleri etkilemek için Gezi olayları ve sonrasında 17-25 Aralık operasyonları gerçekleşti. Allah'a şükürler olsun hiçbiri tutmadı. Sonrasında Kobani olayları çıkardılar. Bu da tutmadı. İnşallah 7 Haziran'da halkımız en iyi yanıtı verecek" dedi. 

            Cumhuriyet döneminden bugüne dek birçok seçimin anti demokratik yollarla yapıldığını anlatan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, "Demokrasi ilk kez 1945'te geldi. Çok partili hayata geçiş oldu. Ama 1946 seçimleri bile çok komikti. Açık oy, gizli tasnif sistemi esastı. Kimin hangi partiye oy verdiği belliydi. 1950'de ilk kez halk kendi iradesiyle oyunu kullandı ve CHP kaybetti. Bakın bazıları sürekli 'CHP, Atatürk'ün partisidir' diyor. Bu yalandır. Bu CHP, Deniz Baykal'ın partisidir. Çünkü tüm partiler 1980 darbesi sonrası kapatıldı. CHP de bu partiler arasındaydı.  1991 yılında Baykal, eski ismiyle CHP'yi yeniden kurdu. Yani sonuçta bu parti Baykal'ın partisidir" şeklinde konuştu. 

           "1960'TA TSK İÇİNDEKİ BİR ÇETE DARBE YAPTI"
        Konuşmasında 60 darbesine de değinen Şentop, "1950 yılında kaybeden CHP, 54 ve 57'de tekrar kaybetti. Sonraki süreçte bir daha iktidara gelemeyeceğini bilen CHP, 1960 yılında TSK'nın içindeki bir çete aracılığıyla darbe yaptı ve devletin başına geldi. Daha sonra anayasa üzerinden kendi yetkilerini korumaya çalıştılar. Darbeciler, egemenlik yetkisini anayasaya ve oradan da çeşitli kurumlar vasıtasıyla kendilerinde topladılar" dedi.

             Ak Parti kurulur kurulmaz darbe zihniyetine karşı çıktığını anlatan Şentop, "Bizim partimiz siyaset alanını genişleterek, hukuku esas alarak darbe zihniyetine karşı çıktı. Hatırlarsanız, 2007 yılında Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığını engellediler. Yine aynı dönem TSK internet sitesinden bir bildiri yayınlandı. Ama Hükümetimiz aynı sertlikle cevap verdi ve herkesin işine bakmasını istedi. Yine birçok hukuki düzenlemeler yaptık. Eski anayasanın kaldırılmasını her babayiğit isteyemezdi. Bunu Ak Parti gerçekleştirdi" şeklinde konuştu. 

            2002 yılından beri ülkede bir siyasi iktidar olduğunu anlatan Şentop, komşu ülkelerden örnekler vererek birçok ülkede siyasi istikrarsızlık olduğunu dile getirdi. Yapılacak birçok çalışmayı Ak Parti kurulur kurulmaz parti tüzüğüne yerleştirdiklerini anlatan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, 2001 yılında yapılacak olan birçok çalışmayı programladıklarını anlattı. Ak Parti'nin 10 milyona yakın üyesi olduğunu ve 5 milyon aktif çalışanı olduğunu söyleyen Şentop, kadın ve gençlik kollarının aktif çalışmasının partinin başarısında büyük payı olduğunu belirtti. 

           "200 YILDAN BERİ ERDOĞAN GİBİ BİR LİDER YETİŞMEDİ"
          Son iki yüz yıldır R.Tayyip Erdoğan gibi bir liderin yetişmediğini anlatan Şentop, "Bazen güzel fikirler olabilir. Bazen güzel ekipler, güzel kadrolar olabilir. Ama bunları harekete geçirecek lider bulamazsınız. Allah'a şükürler olsun, Erdoğan gibi bir liderimiz var. 200 yıldır böyle bir lider gelmemiştir. Bu kadroyu en iyi şekilde yönetiyor. Ülkemiz her açıdan istikrara sahip" ifadelerini kullandı. 

            2001 yılındaki Ecevik fotoğrafı ile Ak Parti'nin Erdoğan liderliğindeki ülke fotoğraflarını hatırlatan Şentop, "2001 yılında bu ülkenin başındaki Ecevit, ABD Başkanı Clinton karşısında üç düğmesi ilikli halde borç istiyordu. Ama onlar borç bile verirken, bizim politikaları belirlemeye çalışıyorlardı. Kemal Derviş'i ABD'den buraya ekonomiyi düzeltmek için gönderdiler. Peki sonraki süreçte ne oldu. Ak Parti iktidarındaki Erdoğan fotoğrafları bizim göğsümüzü kabarttı. Uluslar arası bir toplantıda, Davos'ta İsrail Başbakanına yönelik tepkisini dile getirdi. Birçok kez ülkeyi en iyi şekilde temsil etti. Aklınıza Erdoğan'ın fotoğraflarını getirin" ifadelerini kullandı.
Devletin milletinin olmayacağını, milletin devleti olması gerektiğini anlatan Şentop, "Milletin devleti olmalı. Millet esas olmalı. Hükümetimiz bu anlayışı getirdi. Biz göreve gelir gelmez demokrasi yolunda birçok adım attık. 2001 yılında kurulduğumuz süreçte programımızı oluşturduk. Hatırlanacağı üzere 2002 seçimlerinde Erdoğan'ın önünü kestiler. Ama bizim partimiz tek başına iktidara gelmeyi başardı. 18 Kasım 2002 yılında Abdullah Gül Hükümeti kuruldu. 28 Kasım'da ise güvenoyu aldı. Bakın sadece iki gün sonra, OHAL'i kaldırdık. İşte kararlı adımlar budur. Sonraki süreçte halkımız Erdoğan'a sahip oldu ve Erdoğan Başbakanlığındaki hükümetimiz kuruldu. Birileri seçimlerdeki sonucu küçümsedi. Ama sonraki tüm seçimlerde bu hareket büyük başarı elde etti" diye konuştu. 

           Şentop, dinlemelere de vurgu yaparak, "Bakın uluslar arası güçler sayesinde bu ülkedeki birçok dinleme yapıldı. Peki bu dinlemeler ne zaman başladı biliyor musunuz? Erdoğan'ın Davos'taki konuşmasından sonra başladı. Çünkü Erdoğan'ı devre dışı bırakmak için büyük çaba gösterdiler. Ama halkımız buna engel oldu. İnşallah önümüzdeki bu seçimlerde de ben tüm teşkilatların büyük başarı göstererek bu Hükümete destek olacağına yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu. 

              Şentop'un konuşmasının ardından, Van Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Abdulmecit Aladağ Ak Parti'ye geçti. Aladağ'ın rozetini Şentop taktı. 
Program, daha sonra basına kapalı şekilde devam etti.  

Bölge: Bişar Ulutaş